Actualitate

Restaurantele din Cluj-Napoca, la un pas de redeschidere! Când ar putea primii clienți în interior

Rata de infectare și numărul de cazuri au scăzut în ultimele săptămâni în Cluj-Napoca, iar restaurantele ar putea fi redeschise.

 

 


Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a anunțat că restaurantele din Cluj-Napoca ar putea funcționa și în interior începând cu data de 27 ianuarie, dacă rata de incidență va continua să scadă în acest ritm.

„Am constant o scădere a ratei de infectare. În ultima perioadă ne aflăm pe un trend descendent și astăzi avem o rată a incidenței de 3.31 pe județ și 4.31 în Cluj-Napoca. Din 81 de UAT-uri mai avem doar 20 în scenariul roșu. Pe 27 ianuarie avem ședintă la Comitetul pentru Situații de Urgență și în funcție de situația din anumite UAT-uri, vom putea ridica restricțiile. Dacă se menține acest ritm, până pe 27 de ianuarie vom putea ridica restricțiile inclusiv în Cluj-Napoca, iar sectorul HoReCa, unul dintre cele mai grav afectate, ar putea să își reia activitatea.”, a declarat Mircea Abrudean.


În județul Cluj se efectuează zilnic aproximativ 1.500 de teste PCR, un număr mai mic față de cel înregistrat lunile octombrie și noiembrie . La finalul lui 2020 s-au înregistrat zile și cu 2.946 de teste COVID-19 efectuate la Cluj.

În perioada 11-17 noiembrie, în județul Cluj au fost testate pentru COVID-19 nu mai puțin de 14.031 de persoane, adică o medie de peste 2.000 de teste pe zi.


În săptămâna 18-24 noiembrie, numărul testelor efectuate a scăzut de la 14.031 la 11.850, fiind înregistrată o scădere cu 15%. Diferența între cele două săptămâni este de 2.183 de teste. De la mijlocul lunii noiembrie, numărul de teste a scăzut constant.

Ultimele Stiri
abonare newsletter