Actualitate

Pianist clujean de 7 ani, premiat în Franţa

<p>Tânărul clujean Theodore Mihai Mezei, în vârstă de doar 7 ani, a câştigat premiul I în cadrul Concursului Internaţional de Pian „Simone Delbert-Fevrier”, ediţia 2011.</p>

Tânărul pianist a concertat în cadrul categoriei „Tinere talente“, unde a interpretat piesa „N-am chef să studiez” a compozitorului clujean Cristian Bence-Muk. Concursul, care a început în data de 31 octombrie, a reunit participanţi din Franţa, Italia, Suedia, Slovenia, Letonia, Japonia, China şi Moldova.

Theodore Mihai Mezei a avut rezultate notabile şi în cadrul altor concursuri naţionale şi internaţionale, obţinând Premiul I şi Premiul special al juriului pentru piesă românească la Concursul Internaţional de pian Pro-Piano România, ediţia a X-a, în iunie 2011 la Bucureşti, Premiul I la Concursul de interpretare instrumentală şi arte vizuale ediţia a XIX-a de la Sighetu Marmaţiei din mai 2011, apoi, Premiul I la Concursul naţional de interpretare vocal-instrumentală „Tinere Talente” ediţia a XV-a, de la Oradea din14-15 mai 2011.

Theodore MIhai este elev în clasa a II-a la Liceul de muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj -Napoca şi studiază pianul la clasa prof. Mara Pop.

 

abonare newsletter