Actualitate

Lotul I din Autostrada Sebeș-Turda trece prin mijlocul unei GROPI DE GUNOI - VIDEO

O bretea din lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, deschis recent circulației, trece printre gunoaie la intrarea în Alba Iulia.

 

 


Circulația pe Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda a fost deschisă de curând, deși mai sunt multe lucrări rămase de finalizat, iar o bretea din zona nodului rutier Alba Iulia Sud trece prin mijlocul unei gropi de gunoi ce nu a fost eliberată.

 


Groapa de gunoi despre care se știa încă de acum doi ani, a fost eliberată doar pe traseul bretelei autostrăzii, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas înălțate mormane de gunoaie vechi.

Într-o filmare din dronă realizată recent se observă cum gunoaiele au fost îndepărtate cât să facă loc bretelei rutiere, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas mormanele înălțate. La nivelul drumului, pe parapetele laterale au fost montate plase care să obstrucționeze vederea lor de la volan.


Gunoiul a fost scos doar de pe porțiunea construită

Groapa de gunoi de la Partoș a funcționat în perioada comunistă, iar în 2019 a blocat pentru multă vreme construcția la autostradă în acel punct. Practic, în planurile autorităților ce au fost scoase la licitație groapa de gunoi nu figura nicăieri. Deși traficul auto a fost deschis în decembrie, restul gropii de gunoi nu a fost încă ecologizat.

„Terenul respectiv nu este al municipalității, dar problema gunoiului de pe breteaua nodului rutier Alba Iulia Sud este reală și ne preocupă. În acest sens o să solicităm CNAIR să procedeze, după caz, la ecologizarea zonei sau la înierbarea acesteia. E inacceptabil să se mențină o astfel de stare de fapt la intrarea în Alba Iulia”, a declarat viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, pentru albaiuliainfo.ro.


CITEȘTE ȘI

Marea inaugurare! Lotul 1 pe Autostrada Turda-Sebeș a fost deschis

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter