Actualitate

INCENDIU la un spital din țară. S-a activat planul ROȘU de intervenție, iar 17 pacienți au fost evacuați!

Un al incendiu a izbucnit la un spital din România, seara trecută. Au fost evacuați 17 pacienți. Doi pacienți și două cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri de specialitate după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

 

Incendiul s-a întâmplat noapte a trecută, la Spitalul Municipal Roman din județul Neamț. S-a activat planul roșu de intervenție, iar pompierii au intervenit cu patur autospeciale pentru a stinge flăcările.


17 pacienţi au fost evacuați

Fumul s-a răspândit în secția de Psihiatrie, unde 17 pacienți au fost evacuați. Doi pacienți și două cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Pompierii au fost înștiințați în jurul orei 02:55 despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.


Focul ardea într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al spitalului, potrivit ISU Neamț.

Șapte pacineți au fost evacuați de către medici până când au sosit autoritățile. Pompierii au evacuate alte 10 persoane.


Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae" Roman din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

Din primele cercetări, incendiul ar fi pornit de la o ţigară nestinsă.


CITEȘTE ȘI:

O familie din Cluj-Napoca a rămas fără casă de Revelion! Un incendiu le-a distrus locuința de Anul Nou

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter