Actualitate

O familie din Cluj-Napoca a rămas fără casă de Revelion! Un incendiu le-a distrus locuința de Anul Nou

O familie de pe strada Valea Seacă a rămas fără casă după un incendiu izbucnit în noaptea de Anul Nou.

 

Pompierii clujeni au avut o noapte agitată de Revelion și au fost nevoiți să intervină la două incendii produse aproape simultan în Municipiul Cluj-Napoca. O familie de pe strada Valea Seacă a rămas fără casă, în timp ce o femeie de 70 de ani de pe strada Horea a murit într-un incendiu.


„În jurul orei 3:10, două autospeciale, din cadrul aceleiași subunități care a intervenit la incendiul anterior, și un echipaj SAJ au fost alertate ca urmare a unui incendiu care cuprinsese o casă de locuit de pe strada Valea Seacă din municipiul Cluj-Napoca.
În momentul sosirii pompierilor la locul incendiului, arderea se manifesta generalizat la întreg acoperișul casei și într-una dintre camerele acesteia. În alte două încăperi  ardeau focare cu intensitate diferită, într-una ardea tavanul în întregime, și erau complet inundate cu fum.
Având în vedere agitația familiei autoevacuate și faptul că a fost transmis inițial în apelul de urgență faptul că a rămas un copil înăuntrul casei, pompierii au pătruns înăuntrul camerelor cuprinse de flăcări pentru a căuta dacă au rămas, într-adevăr, persoane surprinse înăuntru. Din fericire, nu rămaseră persoane înăuntru, ci doar a fost o informație neclară transmisă de familia, de cinci membri, care a reușit să se autoevacuaeze până la sosirea pompierilor.”, a transmis ISU Cluj.

Pompierii s-au luptat 20 de minute cu flăcările, dar nu au reușit să salveze prea multe dintre bunurile familiei



„Focarele au fost stinse în circa 20 de minute după sosirea pompierilor la fața locului, fiind evitată extinderea flăcărilor la o altă casă situată la o distanță de aproximativ 4 m față prima casă.
Imobilul, cu o suprafață de aproximativ 70mp, a fost distrus în mare parte de flăcări, având în vedere că în podul acestuia a fost depozitată o cantitate mare de materiale combustibile și care ardeau generalizat în momentul sosirii pompierilor la fața locului.
Un echipaj de jandarmi a fost dislocat la locul incendiului, pentru a asigura siguranța salvatorilor și a persoanelor care se adunaseră în apropierea zonei respective. Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la jarul aprins căzut din sobă și neglijența familiei în manipularea acestuia. Echipajul SAJ a consultat o persoană pentru o rană ușoară, suferită după finalizarea intervenției, însă nu a fost transportată la spital.”, a adăugat ISU Cluj.

abonare newsletter