Actualitate

Premieră: clujenii care au mașini de serviciu își pot face abonament de parcare. Cine are prioritate pentru locurile vacante?

Pentru prima oară în Cluj, șoferii care folosesc permanent o mașină de serviciu pot solicita un loc de parcare cu abonament.

 

 


O hotărâre de consiliu locală privind ordinea atribuirii locurilor de parcare vacante a fost lansată în dezbatere publică. Prin hotărâre este prevăzută, pentru prima oară, posibilitatea ca persoanele fizice care folosesc permanent o mașină de serviciu să solicite un loc de parcare cu abonament.

 


„Ținând cont de sesizările venite din partea cetățenilor, utilizatori ai unor mașini de serviciu, privind imposibilitatea de a le fi atribuit un loc de parcare pentru autoturismele pe care le folosesc în interes de serviciu, se propune modificarea condițiilor de atribuire a unui loc de parcare, în sensul în care ca ultim criteriu de atribuire să fie precizate persoanele fizice care au domiciliul sau reședința în apropiere (imobile adiacente parcajului) care utilizează un autoturim de serviciu, având adeverinț eliberată de către angajator în acest sens”, se arată în referatul de aprobare a hotărârii de consiliu local, lansat în consultare publică.

Cine are prioritate la locurile de parcare vacante?

Locurile de parcare vacante din parcările publice, construite din fonduri publice, vor fi atribuite pe bază de abonament, în următoarea ordine:


- Persoanelor cu handicap care au domiciliul în apropiere și au un autoturism în proprietate sau folosință, fiind menționat în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator;
- Persoanele fizice care au domiciliul stabil în apropiere și au un autoturism în proprietate;
- Persoanelor fizice cu reședința în apropiere și un autoturism în proprietate;
- Persoanelor juridice care au sediul social sau punctul de lucru în apropierea parcajului și au autoturism în proprietate;
- Persoanelor fizice sau juridice domiciliul/ reședința, respectiv sediul social/ punctul de lucru în apropiere, care au în folosință un autoturism, fiind menționae în certificatul de înmatriculare în calitate de utilizator;
- Persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în apropiere care utilizează în mod permanent un autoturism de serviciu, în baza unei adeverințe eliberate de către angajator în acest sens și a certificatului de înmatriculare a autoturismului, din care să rezulte roprietatea de proprietar sau utilizator al angajatorului.

Etapa consultării publice are loc în perioada  29 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.


CITEȘTE ȘI

CRESC tarifele de parcare din Centrul Clujului, în 2021. Apar modificări și în cartiere

 

abonare newsletter