Actualitate

Orban: „Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. Nu ne putem permite”

Guvernul nu ia în calcul un nou lockdown în România.

 

 


Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că „nu va fi niciun lockdown” după alegerile parlamentare, motivând că România nu îşi poate permite din punct de vedere economic.

 


 

„Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu îşi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Aşa ceva nu se va întâmpla. Deci, cine mai susţine aşa ceva, spun că este o bazaconie şi că este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL. Şi preşedintele a spus foarte clar: nici vorbă de aşa ceva. Nu se pune problema unei închideri a activităţilor economice”, a afirmat Orban la România TV.


El a explicat că în ultimele zile s-a observat un trend descendent al cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„De şapte-opt zile avem un trend descendent şi ce este foarte important, în ultimele cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia începând de astăzi în condiţii mai normale, în funcţie de solicitările de testare”, a spus premierul.


CITEȘTE ȘI

România nu ia în calcul un LOCKDOWN. Restricțiile vor fi luate în continuare la nivel local

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter