Actualitate

CRESC tarifele de parcare la Cluj Arena. Celelalte taxe și impozite ale Consiliului Județean rămân neschimbate în 2021

Consiliul Județean Cluj menține neschimbate taxele și impozitele pe anul 2021, însă crește tariful de parcare la Cluj Arena.

 

 


Nivelul taxelor și impozitelor locale pe anul 2021, stabilite de Consiliul Județean Cluj, rămân aceleași ca în 2020, potrivit unui proiect de hotărâre, publicat pe site-ul instituției.

 


„Anual, Consiliul Judeţean Cluj aprobă taxe şi tarife pentru anul fiscal următor, acestea constituie integral venituri  proprii, inclusiv amenzile şi penalităţile aferente acestora şi sunt utilizate pentru acoperirea cheltuielilor publice a căror finanţare se asigură de la bugetele locale. Pentru anul fiscal 2021 la stabilirea nivelului taxelor locale au fost luate în considerare propunerile  compartimentelor de resort din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, şi anume: Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Direcția Administrație și Relaţii Publice, Direcţia Juridică, Direcția de Administrare a  Domeniului Public și Privat al Județului Cluj, Direcţia de Administrare şi Exploatare a Stadionului Cluj Arena, Serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică precum şi ale  Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanelor Cluj”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ce schimbări apar?

Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului propune păstrarea taxelor și tarifelor la nivelul celor practicate în anul 2020 și renunțarea la practicarea unor taxe locale pentru eliberarea în format scris a unor documente întrucât acestea se emit în format electronic.


Direcţia Juridică, propune ca atât pentru documentele eliberate din arhivă, cât și pentru eliberarea licențelor de traseu județean în anul 2021 să se practice nivelul taxelor din anul 2020. 

Direcția Administrație și Relații Publice actualizează taxele practicate în anul 2020 prin aplicarea procentului de 0,05% la 2230 lei (salariul minim pe economie valabil în anul 2020) rezultând o creștere nesemnificativă a acestora.


Direcția de Administrare și exploatare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj propune ca nivelul tarifelor suplimentare de utilizare a drumurilor județene să rămână la nivelul anului 2020. Tarifele păstrează în aceeași structură ca cele din anul 2020 însă au fost majorate cu 3,22% față de anul 2020, se arată în documentul citat.

Direcția Județeană de Evidența a Persoanelor Cluj, dar și Serviciul Centrul Național de Informare Turistică Cluj propun menținerea taxelor la nivelul anului 2020. 


Tarife majorate pentru parcare, la Cluj Arena

Direcţia de Administrare şi Exploatare a Stadionului Cluj Arena propune eliminarea tarifele pentru ședințe foto și video grup maxim 10 persoane, în anul viitor. De asemenea, se dorește majorarea taxei achitate pentru parcare subterană - abonament de la 50,42 lei la 67,23 lei. Se majorează și valoarea tichetului pierdut de la 58,82 lei la 67,23 lei.

Totodată, se adaugă o taxă nouă de 2,52lei/ml/zi pentru închiriere garduri metalice.

„Prin păstrarea pentru anul 2021 a cuantumului sau prin  propunerea unor majorări nesemnificative a taxelor/tarifelor practicate în anul 2020, în contextul actualei pandemii,  prin predictibilitatea și nivelul  acestora se încurajează utilizarea serviciilor prestate de către compartimentele de specialitate ale instituței  de către beneficiarii specifici”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

CITEȘTE ȘI

CRESC tarifele de parcare din Centrul Clujului, în 2021. Apar modificări și în cartiere

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter