Actualitate

Philips vine în sprijinul pacienților și donează un ecograf portabil Lumify pentru dotarea elicopterului SMURD din Cluj

Philips donează un ecograf portabil Lumify pentru elicopterul SMUR din Cluj.

Philips vine în sprijinul pacienților și donează un ecograf portabil Lumify pentru dotarea elicopterului SMURD din Cluj Philips vine în sprijinul pacienților și donează un ecograf portabil Lumify pentru dotarea elicopterului SMURD din Cluj

Philips România împreună cu SMURD Cluj anunță prima plasarea   unui   ecograf   portabil   Lumify care   intră  în   dotarea   elicopterului   SMURD   din   punctul Aeromedical  al  Regiunii  de Nord-Vest a țării. Soluția mobilă pentru ecografie cu ultrasunete Lumify de  la Philips  permite  utilizarea  smartphone-urilor și a tabletelor pentru o examinare rapidă, cu acuratețe ridicată, contribuind la susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană.

„În calitate de lider în tehnologie medicală, rămânem fideli misiunii de a îmbunătăți viața și sănătatea oamenilor  și  ne  bucurăm  să  anunțăm  această  donație  care consolideazăangajamentul nostru de a contribui la creșterea accesului la tehnologie pentru pacienți și pentru personalul medical din România. Înțelegem pe deplin nevoiade soluții inovatoare în medicina de urgență.  Tehnologiile  medicale  din  portofoliul nostru răspund acestei nevoi, oferind beneficii semnificative atât pentru pacienți,  cât și pentru echipa medicală, beneficii care se reflectă îneficientizarea procesului de diagnosticare, tratament și recuperare. Prin donația noastră, punem la dispoziția medicilor o soluție imagistică disponibilă acolo unde poate face diferența, unde este cea   mai   mare   nevoie   de   ea, pentru  susținerea procedurilor  necesare  salvării  uneivieți, reducerea  timpului de intervenție și transmiterea datelor  medicale  în  timp  real”, a declarat Șerban Isopescu, lider al diviziei dedicate Health Systems, Philips România.


„Activitatea  de  salvare  aeriană SMURD este destinată pacienților aflați în stare critică, celor care necesită o intervenție rapidă și de înaltă competență. Dotarea unui elicopter SMURD cu un ecograf portabil vine însprijinul activității medicale, reprezentând un ajutor fundamental pentru optimizarea  și  eficientizarea intervenției de   salvare, prin  investigații  imagistice  la  locul accidentului și în timpul transportului. Astfel se susține diagnosticul și este diminuat timpul de efectuarea a manevrelor medicale necesare stabilizării pacienților” –dr. Raluca Tat , medic șef secție UPU-SMURD. Philips  Lumify  este un  ecograf  portabil, cu ultrasunete, care utilizează aplicația mobilă Lumify, prin care poate fi conectat direct la o tabletă sau un smartphone.

De asemenea, ecograful mobilpoate  fi  integrat  cu  tehnologia Reacts, care permite consultarea cu alți medici, în timp real, indiferent  delocul în care se află aceștia, cu o calitate intactă a imaginii și o conexiune securizată cu  dispozitivul  mobil. Astfel,  personalul  medical  din  spital  are  acces  în  timp  real  la imaginile obținute de ecograf înca din pre-spital. În acest mod, medicii pot oferi sprijin echipei aflate pe teren și pot pregăti eventualele proceduri de care pacientul are nevoie  atunci  când ajunge la spital.

Ultimele Stiri
abonare newsletter