Actualitate

Școlile rămân închise în Cluj-Napoca în ciuda unei petiții făcute de părinți! Creșele vor fi deschise în continuare

Clujenii au cerut redeschiderea școlilor printr-o petiție online, însă Emil Boc a anunțat că acest lucru este imposibil la ora actuală.

Școlile rămân închise în Cluj-Napoca în ciuda petițiilor făcute de părinți! Creșele vor fi deschise în continuare Școlile rămân închise în Cluj-Napoca în ciuda petițiilor făcute de părinți! Creșele vor fi deschise în continuare

 

 


Edilul Clujului a explicat într-o intervenție la radio că susține măsura luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar în acest moment este imposibilă o redeschidere a școlilor în Cluj-Napoca în ciuda apelului făcut de părinții clujeni. Emil Boc susține că elevii clujeni au la dispoziție uneltele necesare pentru învățământul online, iar o posibilă redeschidere a școlilor ar cauza mari probleme.

„Eu susțin decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cu privire la închiderea școlilor. Sunt solidar cu această decizie, pentru că astăzi, când suntem aproape de 6 cazuri la mia de locuitori, nu putem relaxa măsurile. Orice măsură de relaxare poate crește numărul de cazuri noi de COVID-19. La Cluj-Napoca avem condiții pentru desfășurarea învățământului online, pentru că în ultimii ani am investit foarte mulți bani în educația preuniversitară pentru dotare și pregătirea cadrelor didactice. Nu avem voie să relaxăm măsurile în acest moment. Când situația se va îmbunătăți cu siguranță elevii se vor întoarce la școală. Nu este o chestie de dorință sau moft, este o chestie de siguranță publică”, a spus Emil Boc.


Creșele vor rămâne deschise

Edilul Clujului a menționat că în continuare creșele din Cluj-Napoca vor rămâne deschise, fiind depus un efort uriaș din partea autorităților pentru ca lucrurile să se desfășoare în sectorul respectiv.

abonare newsletter