Actualitate

Franța interzice vânzarea mărfurilor neesențiale în magazine după intrarea în carantină

Franța a revenit la carantină în urmă cu 3 zile și interzice din această seară vânzarea mărfurilor neesențiale în magazine.

Franța interzice vânzarea mărfurilor neesențiale în magazine după intrarea în carantină Franța interzice vânzarea mărfurilor neesențiale în magazine după intrarea în carantină

 

 


Franța a intrat pentru a doua oară în carantină pe 30 octombrie, măsurile fiind aproape la fel de dure precum cele din luna martie. La fel ca în primăvară, francezii pot ieşi din case pentru a face cumpărături alimentare ori pentru a merge la farmacie, pentru a face sport sau pentru a ajuta o persoană ce are nevoie de asistenţă. Totuși, de această dată francezii nu vor mai putea achiziționa orice produs din magazin, fiind interzisă vânzarea mărfurilor neesențiale.

Francezii vor avea nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru fiecare activitate și în cazul în care reguile sunt încălcate amenda se rídică la 135 de euro iar la a treia abatere, 3.750 de euro şi 6 luni de închisoare. În primăvară, Franţa s-a aflat în carantină aproape 2 luni, cu ocazia unui prim val de Covid-19 soldat cu 30.000 de morţi.


Prin măsurile adoptate pe 30 octombrie, Franța speră că va reduce numărul cazurilor noi raportate de la 50.000 pe zi la 5.000.

abonare newsletter