Actualitate

Spania intră în STARE DE URGENȚĂ până în luna mai

Se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul Spaniei timp de 6 luni pentru a opri transmiterea noului coronavirus

Spania intră în STARE DE URGENȚĂ până în luna mai Spania intră în STARE DE URGENȚĂ până în luna mai

 

 


Deputații spanioli au aprobat joi prin vot solicitarea premierului Pedro Sanchez, privind instituirea stării de urgență sanitară timp de șase luni pe întreg teritoriul Spaniei pentru a frîna transmiterea galopantă a noului coronavirus.

 


Spania intră în stare de urgență sanitară

Decretată duminică pentru o perioadă de 15 zile, starea de urgență sanitară va fi în vigoare până pe 9 mai. Măsura a permis instituirea interdicției de circulație aproape în întreaga țară și a unor interdicții de intrare și ieșire din regiunile spaniole.

Interdicția pe timpul nopții este valabilă în principiu între orele 23:00 și 06:00, dar regiunile pot să o avanseze ori să o devanseze cu o oră și nu se aplică în insulele Canare, zonă mai puțin afectată de epidemie.


Spania a înregistrat 35.000 de decese

Spania a înregistrat de la începutul pandemiei este un milion de cazuri confirmate de Covid19 și peste 35.000 de decese. După temperarea valului epidemic din primăvară, infectările și decesele asociate Covid19 au început din nou să crească, în ultima raportare, miercuri, fiind anunțate 19.765 de noi cazuri și 168 de decese. Regiunea cea mai afectată de epidemie este în continuare Madridul, urmat de Catalonia.

CITEȘTE ȘI:


Franța intră în lockdown, începând de vineri. Rămân deschise creșele și școlile

 

 


 

România este la un pas de STAREA de URGENȚĂ. State importante din Europa au trecut deja la această măsură

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter