Actualitate

Franța intră în lockdown, începând de vineri. Rămân deschise creșele și școlile

Franța anunță intrarea în carantină, începând de vineri, din cauza numărului tot mai mare de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Hexagon.

Franța intră în lockdown, începând de vineri. Rămân deschise creșele și școlile Franța intră în lockdown, începând de vineri. Rămân deschise creșele și școlile

 

 


Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri seara, că este extrem de necesar ca Franța să intre din nou în carantină, pentru ca sistemul sanitar să nu ajungă în colaps. Noile măsuri vor intra în vigoare chiar de vineri, 30 octombrie.

 


„Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional. Avem nevoie de simțul responsabilității din partea tututor. Rămâneți acasă cât mai mult posibil, respectați regulile sanitare. Succesul împotriva epidemiei depinde de simțul civic al fiecăruia dintre noi” a informat Macron într-o intervenție televizată.

Creșele și școlile rămân deschise

Față de primul lockdown din primăvară vor exista unele schimbări, a arătat Macron. Creșele și școlile vor rămâne deschise „pentru că niciun copil nu trebuie privat de contactul cu sistemul școlar”. „Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, colegiile și liceele vor rămâne deschise, evident, prin respectarea unor protocoale de sănătate mai stricte”, a spus președintele francez. În schimb, Universitățile se vor închide, iar cursurile se vor desfășura online.


Emmanuel Macron a indicat că frontierele externe vor rămâne închise „cu câteva excepții”. „Desigur, francezii din străinătate vor putea reveni acasă. Vor efectuate teste rapide. Niciun călător nu va putea intra pe pământul francez dacă nu suntem siguri că nu este purtătorul virusului”, a spus Macron.

Se vor putea efectua în continuare vizite în centrele/casele de bătrâni. Cimitirele vor rămâne deschise. La fel ca în primăvara, francezii vor putea să meargă la consulatații medicale, să își facă cumpărăturile sau să iasă la aer.


Întâlnirile private și întrunirile publice sunt interzise

Nu vor fi permise întâlnirile în grupuri și vor fi interzise întrunirile cu public. Unitățile care asigură servicii publicului vor fi închise.

Statul va acorda sprijin de până la 10.000 de euro pe lună companiilor care sunt închise administrativ. Șomajul parțial va fi reînnoit pentru angajați și angajatori.


CITEȘTE ȘI

Germania intră în CARANTINĂ. Din 2 noiembrie se închid restaurantele, cinematografele și târgurile

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter