Actualitate

Petrecerile se țin lanț pe timp de PANDEMIE. Nunți cu peste 300 de oameni organizate în această perioadă

Numărul de cazuri de Covid-19 cresc în fiecare zi, iar multe localități din România au depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori. S-au instaurat măsuri de siguranță mai stricte, dar oamenii nu țin cont de ele.

petrecerile-se-tin-lant-pe-timp-de-pandemie-nunti-cu-peste-300-de-oameni-organizate-in-aceasta-perioada petrecerile-se-tin-lant-pe-timp-de-pandemie-nunti-cu-peste-300-de-oameni-organizate-in-aceasta-perioada

 

 


Deși ne aflăm în plină pandemie, iar numărul cazurilor de Covid-19 cresc în fiecare zi, românii nu pot sta departe de nunți, botezuri sau alte petreceri la care se strâng sute de invitați.

Potrivit noilor măsuri împotriva virusului Covid-19, județele care au rata de incidență 3 la mia de locuitori nu au voie să organizeze evenimente private nici în aer liber, și nici în exterior. Județele care au rata de incidență sub 3 la mia de locuitori au voie să organizeze evenimente dar cu un număr limitat de persoane, iar măsurile de siguranță împotriva virusului trebuie respectate.


În acest weekend, duminică a fost întreruptă o nuntă de 150 de persoane, iar polițiștii au aplicat amenzi de 8.000 de lei pentru nerespectarea legii privind combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

350 de oameni în izolare după ce mireasa a fost depistată cu COVID-19

Un caz asemănător s-a petrecut și în Oradea, pe la jumătatea lunii octombrie. S-a organizat o nuntă cu 350 de oameni, socrul mare fiind fostul șef de poliție de la Bihor. În urma evenimentului s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zdrănicirea combaterii bolilor, iar toți participanții au intrat în izolare la domiciliu, după ce s-a descoperit că mireasa era infectată cu noul coronavirus.


În luna august, o nuntă cu 300 de invitați din Satu Mare a fost oprită de două ori de polițiști, în două zile. Un vecin a sunat la 112, iar polițiștii au oprit nunta și au primit o amendă de 10.000 de lei.  A doua zi, mirii au făcut din nou petrecere în curtea casei, cu aceași invitați, iar polițiștii au întrerupt din nou evenimentul și au mai dat o amendă de 10.000 de lei.

Săvădisla în carantină după organizarea unui botez

Un alt eveniment a dus la carantinarea unui întreg sat. Săvădisla a intrat în carantină totală după ce aproape tot satul a participat la un botez unde unul dintre lăutari era infectat cu Covid-19. După marea petrecere, 48 de perosane au fost depistate cu noul coronavirus, inclusiv lăutarii.


Un botez care s-a terminat cu o amendă de 10.000 de lei a fost organizat în septembrie în Buzău. La marele eveniment au participat 250 de persoane, iar tatăl copilului a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de siguranță pe timp de pandemie.

CITEȘTE ȘI:


Mireasa care a avut o nuntă cu peste 350 de oameni are COVID19. Toți participanții trebuie să intre în izolare

De la bal, la spital! O mare petrecere a băgat tot satul în CARANTINĂ. Lăutarii erau infectați cu COVID19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter