Actualitate

De la bal, la spital! O mare petrecere a băgat tot satul în CARANTINĂ. Lăutarii erau infectați cu COVID19

Cele două localități din județul Cluj au intrat în carantină totală din cauza ratei de incidență înregistrată. În Sic rata este de 13 la mia de locuitori.

de-la-bal-la-spital-o-mare-petrecere-a-bagat-tot-satul-in-carantina-lautarii-erau-infectati de-la-bal-la-spital-o-mare-petrecere-a-bagat-tot-satul-in-carantina-lautarii-erau-infectati

 

 


 

Localitatea Săvădisla a intrat în carantină după ce apropae tot satul a participat la un botez, unde unul dintre lăutari era infectat cu Covid-19. După marea petrecere, 48 de perosane au fost depistate cu noul coronavirus, inclusive lăutarii. Rata de incidență înregistrată este de 8,72 la mia de locuitori.


Începând de ieri, cele două localități au intrat în carantină iar oamenii pot ieși doar cu declarație pe propria răspundere. Masca este obligatorie în toate spațiile deschise. De altfel, accesul le va fi permis decât celor care transportă marfă și alimente, produse sanitare sau persoanelor care muncesc ori îngrijesc bătrâni. Cei care nu respectă noile restircții vor fi amendați cu cel puțin 500 de lei, iar în unele situații se poate ajunge și la dosar penal pentru zdărnicirea combaterii bolilor.

CITEȘTE ȘI:


Rute ocolitoare și Declarație pe propria răspundere pentru Sic și Săvădisla. Cele două comune se închid la miezul nopții

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter