monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Doar 44 de cazuri de infectări cu COVID la bordul avioanelor din 1 miliard de călători

Aproximativ 1 miliard de persoane ar fi călătorit cu avionul anul acesta și există doar 44 de cazuri documentate de transmitere a virusului la bordul avioanelor

Doar 44 de cazuri de infectări cu COVID la bordul avioanelor din UN MILIARD de călători

 

 


Aproximativ 1 miliard de persoane ar fi călătorit cu avionul în acest an, dar doar 44 de cazuri COVID-19 de pe avioane. Acestea s-au întâmplat în primele săptămâni ale pandemiei, când nu existau măsuri de protecție.

 


Datele au fost prezentate de Ed Bastian, CEO Delta Air Lines, și publicate de Newsweek.

Bastian a citat cifrele într-un raport publicat de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) săptămâna trecută. Raportul detaliază analiza asociației cu privire la studiile producătorilor de aeronave care au analizat riscurile transmiterii virusului la bordul avioanelor.


IATA a examinat incidența raportată a cazurilor de coronavirus legate de călătoriile cu avionul, folosind datele colectate de la Airbus, Boeing și Embraer, trei dintre cei mai mari producători de aeronave comerciale. Avioanele Delta sunt fabricate de Airbus și Boeing.

IATA a declarat că „accesul la companiile aeriene și autoritățile de sănătate publică, combinat cu o revizuire aprofundată a literaturii disponibile, nu a dat niciun indiciu că transmisia la bord este în vreun fel comună sau răspândită”. Cu toate acestea, a recunoscut că „nu există nicio modalitate de a stabili un bilanț exact” al cazurilor de coronavirus pozitiv legate de călătoriile aeriene.


CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, orașul de miliarde! Primăria pregătește o investiție de 2 miliarde de euro. Boc: „Dacă suntem destul de deştepţi, ne modernizăm oraşele prin fonduri europene”

 


Clujenii câștigă mai bine în pandemie! Salariile din Cluj, pe locul doi pe țară