Economie

Clujenii câștigă mai bine în pandemie! Salariile din Cluj, pe locul doi pe țară

În Cluj se câștigă mai bine în plină pandemie, decât înainte de apariția acesteia. În orașele mari, salariile sunt tot mai mari.

Clujenii câștigă mai bine în pandemie! Salariile din Cluj, pe locul doi pe țară Clujenii câștigă mai bine în pandemie! Salariile din Cluj, pe locul doi pe țară

 

 


Clujul ocupă locul doi pe țară la salarii, în ciuda exploziei de cazuri de COVID-19. Salariul mediu net este de 3.970 de lei, conform alephnews.ro.

 


Salariul clujenilor a crescut destul de mult în pandemie, cu un procentaj de 18%, ocupând în prezent locul doi în România, după Capitală.

Salariul brut în orașul transilvănean a crescut cu aproape 700 de lei în medie.


În August, salariul net a fost de peste 3.870 de lei, ceea ce înseamnă că a fost mai mare față de anul 2020, aceeași lună, cu peste 430 de lei. Astfel, după București, urmează Clujul într-un clasament al celor mai mari salarii nete din țară. În prezent, în București se câștigă în medie 4.200 de lei, salariu net.

Pe perioada pandemiei, în orașele mari precum București, Cluj sau Timișoara, angajatorii au făcut nenumărate încercări pentru a-și salva și securiza afacerile, dar și pentru a-și reduce flucturația de angajați. Aceste lucruri ar putea să explice creșterea salariilor în vremurile de criză.


CITEȘTE ȘI:

Protest pe Piezișă. Proprietarii localurilor, nemulțumiți de ultimele decizii ale autorităților. „Vrem colaborare, nu abuzuri!” FOTO

 

HoReCa, scutită de plata impozitului specific până la sfârșitul anului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter