monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Șefa unui centru social din Cluj a folosit datele oamenilor străzii pentru a juca la cazino și a obține credite. Ce s-a întâmplat cu ea?

Șefa unui centru social pentru oamenii străzii din Cluj, a folosit datele acestor persoane pentru a lua credite și a juca la cazino pe internet. Făcea acest lucru chiar și în timpul orelor de muncă.

Șefa unui centru social din Cluj a folosit datele personale ale oamenilor străzii pentru a juca la cazino și a obține credite. Ce s-a întâmplat cu ea?

 

 


Șefa unui centru social pentru persoanele fără adăpost din Cluj, a fost dată afară de la locul de muncă fiind că utiliza datele beneficiarilor  centrului pentru câștiguri proprii, precum jocuri de cazino online și credite, conform Clujust.

 


Surprinzător, femeia a câștigat la Tribunal reintegrarea pe post din cauza procedurii de concediere, dar urmează apelul în cauză.

Centrul social de urgență pentru persoanele fără adăpost se află în Turda și este intitulat „Șansa unei vieți decente”. Femeia care profita de locul său de muncă pentru a folosi datele personale a altor persoane în interese proprii, se numește Flavia Fertea, iar  concedierea sa a avut loc în luna martie.


Descrierea conduitei imputată este următoarea:„gestionarea neadecvată a sumelor de bani date spre economisire de către beneficiari prin păstrarea acestora la domiciliul personal, sumele primite de la beneficiari au fost notate în agendă sau pe niște foi, totodată acești bani fiind cheltuiți de către doamna Fertea cu toate că în data de 18.02.2020 a apărut un caiet cu sume de bani primite de la V.I. și în data de 19.02.2020 au fost aduse alte sume de bani pentru alți beneficiari; salariata după cum rezultă din probatoriul administrat s-a folosit de datele cu caracter personal ale beneficiarilor în vederea obținerii de diverse credite în interes propriu și a influențat beneficiari pentru a accesa credite, iar de aceste sume de bani s-a folosit salariata; folosirea resurselor de timp și materiale ale instituției pentru a juca jocuri de noroc online”.

Femeia a reclamat faptul că i s-a confiscat telefonul și că i s-au făcut presiuni pentru a fi internată la psihiatrie, având o problemă cu jocurile de noroc.


Tribunalul din Cluj a admis acțiunea sa și i-a oferit locul de muncă înapoi. Astfel, angajatorul este obligat la plata unei sume de 3.000 de lei cu titlul de „cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocațional”.

Curtea de apel Cluj va judeca și apelul Direcției de Asistență Socială Turda, în această lună.


CITEȘTE ȘI

Șoferi FĂRĂ PERMIS sau BĂUȚI la plimbare pe drumurile Clujului! Unul dintre ei a provocat un accident

 

EXCLUSIV. Daniel Tămaș pleacă de la DGASPC, după 20 de ani de activitate. Curtea de Apel a dat dreptate Consiliului Județean