Actualitate

Elevii din Cluj nu vor vedea prea curând tabletele promise de Guvern. Licitația rămâne „în aer”

Deși școala a început deja de aproape o lună, elevii din Cluj nu vor primi prea curând tabetele promise de Guvern. Nici a doua licitație pentru tablete nu a reușit, pe două loturi.

Elevii din Cluj nu vor vedea prea curând tablete promise de Guvern. Licitația rămâne „în aer” Elevii din Cluj nu vor vedea prea curând tablete promise de Guvern. Licitația rămâne „în aer”

 

 


Ministrul Monica Anisie a declarat recent despre tabletele cumpărate de Guvern pentru elevii fără dispozitive și fără acces la școala online că există o problemă privind distribuirea acestora.

 


Anisie: „Avem o problemă, să spunem așa”

Monica Anisie a spus că a doua licitație s-a încheiat cu atribuirea a 109.000 de tablete unei firme, iar “pentru două loturi a început procedura de licitație”.

„Avem o problemă, să spunem așa, din punct de vedere al distribuirii acestor tablete. Încă din luna mai deja, prin hotărâre de guvern au fost alocați banii pentru achiziționarea acestor a peste 250 de mii de tablete. A fost evaluarea inițială realizată de către directorii unităților de învățământ și de către inspectoratele școlare, evaluare transmise la Ministerul Educației. Am alocat bugetul necesar, s-a realizat o licitație de către ONAC și în acest moment au fost atribuite 82.000 de tablete unui operator economic și aproximativ 109.000 de tablete unui alt operator economic. Deja, pentru ultimele două loturi a început procedura de licitație, dar aș vrea să spun, pentru că au existat aceste întârzieri, noi am luat și alte măsuri”, a spus Monica Anisie, citată de Edupedu.


Prima licitație s-a încheiat în saptămâna dinaintea începerii cursurilor, iar după atribuirea către compania Orange a 3 loturi, procedura a fost reluată pentru cele 6 loturi care nu au fost ofertate. Două loturi, regiunile Nord-Est 1 și Nord-Vest, nu au avut oferte depuse nici la a doua licitație, urmând ca procedura să fie reluată după ce se încheie licitația deschisă pe 18 septembrie, scrie Edupedu.

Valoarea totală estimată a achiziției tuturor tabletelor rămase este de 84.289.411 fără TVA.


Licitația pentru Regiunea Nord-Vest încă așteaptă

Loturile rămase, pentru care nu au fost depuse oferte nici acum sunt:

- Lot 3 Regiunea Nord-Est 1 – Bacău, Botoșani și Neamț, valoarea estimată fără TVA este între 11.899.159 și 14.873.948.
- Lot 4 Regiunea Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, valoarea estimată fără TVA este între 11.837.646 și 14.796.806 lei.


Orange România a câștigat prima rundă de licitații pentru care a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete. Este vorba de loturile: Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) și Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova).

CITEȘTE ȘI

Școlile din Dej, Gherla, Huedin și Florești trec la scenariul GALBEN

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter