Actualitate

Masca, OBLIGATORIE pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din Cluj. Amenzi URIAȘE pentru cei care nu poartă

Masca de protecție devine obligatorie în jurul școlilor din județul Cluj. Toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani trebuie să poarte masca pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

 

 


Masca devine obligartorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Toate persoanele care au vârsta peste 5 ani, sunt obligați să poarte masca de protecție în jurul școlilor. Măsura va fi respectată pe toată durata stării de alertă și se aplică de la data de 07.10.2020 începând cu ora 07:00.

„Sperăm ca această hotărâre să limiteze răspândirea virusului, pentru că am considerat că zonele din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar consituie chiar anumite focare în unele situații pentru că părinții, bunicii se îngrămădesc pentru a-și vedea copiii, fără a purta mască. Așadar, prin această hotărâre îi obligăm pe toți să poarte mască, și mai mult de atât verificăm acest lucru” a declarat prefectul Mircea Abrudean, în cadrul unei conferințe de presă.


Nerespectarea obilgativității va fi sancționată cu o amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Conducerea unităților de învățământ preuniversitare de pe raza județului Cluj, afișează la loc vizibil informațiile privind obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul acestora.


CITEȘTE ȘI:

Se închid restaurantele și sălile de jocuri din Dej, Gherla și Huedin. Școlile trec la scenariul 2

 


Cel mai nou spital din Cluj prinde contur

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter