Monitorul Cartierelor

Cel mai nou spital din Cluj prinde contur

Consiliul Județean (CJ) Cluj continuă realizarea studiilor pentru construirea noului Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca.

Cel mai nou spital din Cluj prinde contur Cel mai nou spital din Cluj prinde contur

 

 


Forul administrativ județean a lansat un anunț privind achiziția serviciilor de elaborare a studiului de evaluare a structurii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, pentru investiția Spital Pediatric Monobloc Cluj. De precizat, că viitorul spital va fi amplasat în zona Borhanci – Sopor, pe un teren în suprafață de peste 16 hectare.

 


CJ Cluj a demarat deja procedura de organziare a unui concurs internațional de soluții în două etape, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, în vederea construirii spitalului. Luând în considerare direcțiile strategice de dezvoltare, pentru demararea acestui obiectiv este necesar și un studiu de evaluare a structurii actualului Spital Clinic de Urgență pentru Copii.

Vor fi luate în considerare, printre altele, evaluarea structurii funcționale actuale, a performanței Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, aria de deservire pentru spital, definirea structurii funcționale și a serviciilor medicale care vor fi operate (cu integrarea unor servicii medicale noi), estimarea numărului de pacienți deserviți anual șamd.


CJ Cluj, „troc” cu USAMV pentru terenul spitalului

De asemenea, sunt cerințe specifice privind clădirea noului spital, printre care definirea circuitelor noului spital, definirea cerințelor privind organizarea lor, tipurile de finisaje sau gruparea funcționilor. Toate aceste servicii se ridică la 55.110 lei (fără TVA), iar prestatorul se angajează să aibă în echipă cel puțin un medic epidemiolog.

De precizat, că în martie 2020, consilierii județeni au aprobat preluarea unui teren din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), pe care urmează să fie construit Spitalul Monobloc de Copii și predarea, la schimb, a clădirilor de pe Calea Moților în care își desfășoară în prezent activitatea mai multe secții de Pediatrie.


În fiecare an, un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Clădirile deținute de unitatea spitalicească sunt însă vechi, unele datând din 1920. Unitatea medicală ce se dorește a fi construită va avea un profil regional și va dispune de o capacitate de circa 700 de paturi, cu 200 mai mult comparativ cu cele existente în prezent.

CITEȘTE ȘI:


Căutarea a luat sfârșit! Consiliul Județean va construi Spitalul Monobloc de Copii în Becaș


 

abonare newsletter