Actualitate

Protest în prima zi de școală la Ministerul Educației. Elevii ies în stradă

Astăzi, 14 septembrie, va avea loc un protest de amploare la poarta Ministerului Educației.

Protest în prima zi de școală la Ministerul Educației. Elevii ies în stradă Protest în prima zi de școală la Ministerul Educației. Elevii ies în stradă

 

 


Consiliul Național al Elevilor și Comunitatea Declic ies în stradă și vor manifesta împotriva modului dezastruos în care a fost organizat acest început de an școlar.

 


Elevii protestează din cauza tabletelor

Reprezentanţii elevilor spun că sunt şanse mai multe ca porcii să zboare înainte ca tabletele promise de autorităţi elevilor să ajungă la aceştia.

Aceştia mai spun că Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tablete, dar în loc de 250 de mii promise, au fost cumpărate doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp.


„Acum poartă responsabilitatea morală pentru acest început de an dezastruos și le solicităm în mod direct să urgenteze procesul de achiziție publică pentru a asigura accesul la educație pentru toți elevii”, a spus Rareș Voicu, președintele Consiliului Elevilor pentru Antena3.

Aproape 900.000 de elevi nu au posibilități financiare și nu au avut acces la educație în timpul stării de urgență.


Protestul va avea loc între orele 11:00 și 16:00.

CITEȘTE ȘI:


Mesajul preşedintelui la început de școlar în pandemie: Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou

 

Sunt școlile pregătite pentru noul an școlar? Marius Nistor :„Ar trebui demolate trei sferturi dintre școlile din România”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter