Actualitate

România va primi peste un milion de doze de vaccin anti-Covid-19, din prima tranșă cumpărată de Uniunea Europeană

României îi revin aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 din prima tranșă, a declarat, joi, Ministrul Sănătății. Persoanele vulnerabile și din categoriile profesionale vor beneficia de aceste doze.

 

 


„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (...) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a specificat faptul că aceste doze de vaccin vor merge către persoanele vulnerablie și către cei din categoriile profesionale.


Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită în judeţul Prahova, mergând la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), în condiţiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient şi la fel şi aparatura folosită.

 


CITEȘTE ȘI:

 


Românii dezvoltă anticorpi la Covid-19. Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru?

 

Efectele crizei COVID-19 în imobiliare, HoReCa și business. La Cluj, se vând afaceri la cheie, restaurante, pensiuni și clădiri monument

abonare newsletter