Sănătate

Românii dezvoltă anticorpi la Covid-19. Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru?

Nelu Tătaru a declarat că populația țării dezvoltă anticorpi la Covid-19, procentajul fiind mai ridicat față de primele date furnizate în vară.

Românii dezvoltă anticorpi la Covid-19. Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru? Românii dezvoltă anticorpi la Covid-19. Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru?

 

 


Aproape 4% din populația țării a dezvoltat anticorpi la coronavirus, conform ultimelor date analizate de direcțiile de sănătate publică și Institutul de Sănătate Publică. Au fost interpretate analizele a 8.000 de români.

Tătaru a spus, într-un interviu radio, că datele furnizate prezintă o creștere de 2% a persoanelor care dezvoltă anticorpi la Covid-19, comparativ cu primele date furnizate în perioada verii.


Au fost analizate 13.000 de persoane

În prima etapă a analizelor, s-au interpretat serurile provenite de la 4.000 de români, iar în cea de a doua etapă au fost recoltate probe de la aproape 13.000 de oameni.

Tătaru a comparat procentajele țării cu cele ale altor țări europene:


„Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare, au raportat imunizare de 5-6%. Noi avem o imunizare mică”, a declarat ministrul.

De asemenea, el a mai adăugat că Ministerul Sănătății va avea nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro doar pentru testări pentru următoarele 5 luni. Acești bani și-ar dori să fie obținuți de la Comisia Europeană, în contextul în care România are acces la fonduri comunitare pentru refacerea economiei afectate grav de criza sanitară.


CITEȘTE ȘI:

O nouă zi cu peste 1.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Aproape 90.000 de cazuri de la începutul pandemiei
 

 


37 de cazuri noi de coronavirus în județul Cluj. Un nou deces provocat de Covid-19

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter