Actualitate

FOTO. Creșă cu 60 de locuri, în Bună Ziua. Când va fi dată în folosință?

Începând cu data de 15 octombrie, creșa cu 60 de locuri din cartierul Bună Ziua va fi dată în folosință, anunță primarul Emil Boc.

 

 


Lucrările la creșa din Bună Ziua sunt finalizate, dar mai sunt necesare dotările interioare și obținerea avizelor necesare de funcționare, a anunțat primarul Emil Boc.

 


Creșa va avea 3 grupe de copii cu 60 de locuri, sub denumirea Creșa „Martinel”, structura 2.

Clădirea are o suprafață de 1.000 mp se află pe strada Theodor Capidan nr. 17 și a fost preluată în domeniul public în luna iulie 2020. Clădirea  are regim de înălțime P+E, fiind alcătuită din 4 camere de grupe, o sală multifuncțională și mai multe spații administrative.


Clădirea, preluată de la un investitor imobiliar

Clădirea a fost preluată de Primăria Cluj-Napoca în luna iunie din proprietatea companiei Terastar SRL, care construiește în zona str. Nicolae Drăganu – str. Fadrusz Janos – str. Vasile Conta – str. Dimitrie Paciurea un ansamblu imobiliar format din 15 blocuri.

„Este primul proiect prin care primăria preia în proprietate publică o creșă impusă de primărie investitorilor privați în domeniul imobiliar. Încep să se vadă roadele consecvenței politicii noastre de a cere dezvoltatorilor imobiiari să aibă și infrastructura adiacentă infrastructurii pe care o realizează. Pe de o parte, drumuri, pe de altă parte, școală, creșă sau grădiniță, în funcție de nevoi.


Prin eforturile direcție de specialitate, pe 15 octombrie, sperăm să putem avea creșa în folosință. Încetul cu încetul, acest cartier primește ceea ce trebuie. Bulevardul a fost lărgit, sunt piste de biciclete, transport în comun, creșă, se realizează și un parc nou, cu alte cuvinte, normalitatea este la ea acasă în cartierul Bună Ziua”, a declarat Emil Boc, în luna iulie.

.240 de locuri în creșe, până în februarie 2021

Alte 90 de locuri vor fi disponibile, tot începând cu 15 octombrie, în creșa de pe strada Grigore Alexandrescu din Mănăștur. În luna februarie a anului viitor, alte 90 de locuri urmează să fie disponibile la creșa care se construiește pe Aleea Meziad, tot din cartierul Mănăștur.


„240 de noi locuri în creșe vor fi finalizate în perioada următoare, după cum urmează: în 15 octombrie, 90 de locuri la creșa de pe Grigore Alexandrescu. Tot pe 15 octombire, aceste 60 de locuri din această creșă vor fi dispobile dacă toate lucrurile merg în regulă. În februarie anul viitor, alte 90 de locuri vor fi disponibile la creșa de pe Meziad”, a mai arătat Boc.

1 milion de euro/an, pentru salariile angajaților din viitoarele creșe

Potrivit primarului, cele 3 creșe vor crea circa 75 de locuri noi de muncă, angajați ai căror salarii vor ocsta primăria peste un milion de euro pe an, bani din bugetul local.

„Pentru ca aceste 240 de noi locuri în creșă să fie funcționale, avem nevoie de angajarea a 75 de persoane. Asta înseamnă un efort bugetar de un milion de euro anual, pe care primăria trebuie să îl caute și să îl facă, pentru că banii aceștia nu îi avem astăzi, dar trebuie să îi avem și pentru perioada de trei luni de anul acesta și pentru întreg anul viitor. Este o prioritate a noastră și, în consecință, și în finanțările de la buget vom acorda prioritate asigurării acestor resurse”, a mai spus primarul Clujului.

 

CITEȘTE ȘI

Creșă cu 60 de locuri, gata la toamnă în cartierul Bună Ziua

 

abonare newsletter