monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Contractul pentru demolarea construcțiilor ilegale, la a treia licitație. Primăria pune la bătaie peste 3,1 milioane de lei

După ce nimeni nu s-a prezentat la primele două licitații pentru lucrări de desființare a construcțiilor executate nelegal, Primăria Cluj-Napoca a ridicat valoare contractului la peste 3 milioane de lei.

Contractul pentru demolarea construcțiilor ilegale, la a treia licitație. Primăria pune la bătaie pese 3,1 milioane de lei

 

 


Contractul de demolare a construcțiilor executate nelegal a fost scos din nou la licitație, deoarece nicio firmă nu a depus oferte la primele două anunțuri de achiziție. Primăria Cluj-Napoca a mărit valoarea contractului, de la 2,3 milioane de lei până la 3,1 milioane de lei.

 


Municipalitate va semna cu firma câștigătoare un acord-cadru pentru o perioadă de doi ani. Valoarea estimată a acordului cadru este de 3.137.651,78 lei fără TVA. Valoarea celui mai mare contract subsecvent este de 226.819,93 lei fără TVA. 

„Obiectul procedurii îl constituie desființarea lucrărilor de construcții executate nelegal, dispuse de către instanțele de judecată, printr-o hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă și pentru care executorul judecătoresc, prin procese verbale, a constatat faptul că nu s-au îndeplinit de bună voie măsurile dispuse de către instanțele de judecată”, potrivit caietului de sarcini.


Cum se vor desfășura lucrările de desființare?

În urma constatării de către executorul judecătoresc prin procese verbale că debitorul nu a executat de bună voie obligația stabilită prin titlu executoriu de către instanța de judecată, reprezentanții Municipiului Cluj-Napoca, executorul judecătoresc și reprezentanți ai societății câștigătoare pentru desființare, se vor deplasa la imobil în vederea evaluării categoriilor de lucrări ce urmează a fi desființate. Lucrările se vor executa într-o singură etapă. Data începerii lucrărilor va fi stabilită de către executorul judecătoresc. Totodată, executorul judecătoresc va dispune, dacă este cazul, întreruperea lucrărilor.

Ofertele pot fi depuse până la data de 5 octombrie 2020, criteriul de atribuire a contractului fiin prețul cel mai mic.


 

CITEȘTE ȘI


Nimeni nu vrea să dărâme construcțiile ilegale din Cluj! Licitație reluată pentru demolarea clădirilor ridicate ilegal