Actualitate

Un strop de fericire. Două zile emoționante pentru tinerii cu insuficiență renală

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a petrecut un weekend emoționant cu tinerii care suferă de insuficiență renală, sprijiniți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”.

Un strop de fericire. Două zile emoționante pentru tinerii cu insuficiență renală, la Valea Ierii Un strop de fericire. Două zile emoționante pentru tinerii cu insuficiență renală, la Valea Ierii

 

 


Parlamentarul clujean și 28 de tineri au petrecut două zile de poveste la o pensiune din Valea Ierii, unde au avut parte nu doar de aer curat, ci și de puțin răsfăț într-un ocean de suferință.

 


Acești tineri care suferă de insuficiență renală sunt „familia extinsă” a lui Emanuel Ungureanu, mărturisește deputatul, care a ținut să mulțumească tuturor oamenilor cu suflet bun care au fost alături de el în demersul de a sprijini asociația.

De la începutul anului, familia a pierdut 5 tineri

„Veți înțelege din nou de ce în ultimii 18 ani cu un ochi am zâmbit și cu unul am plâns”, admite Ungureanu, relatând un moment emoționant petrecut în mini-tabăra din weekend. Din nefericire, 5 tineri din „familia extinsă” au murit de la începutul acestui an. Ramona a trecut la cele veșnice în urmă cu doar câteva zile.


„Moartea ei ne-a lovit direct în stomac și inima s-a făcut ghem. Cu câteva săptămâni înainte ne bucurasem de transplantul ei după 20 ani chinuiți de dializă. Bucuria a ținut 3 luni. Brusc, după ce s-a întors de la un control de rutină la București, a făcut o pneumonie severă și în 72 de ore s-a stins”, povestește, întristat, Emanuel Ungureanu.

Sora Ramonei, Mirela, se întreabă și acum dacă ar fi putut fi salvată din ghearele morții. Din cauza COVID-19, Ramona a stat aproape două zile în Unitatea de Primiri Urgențe Piatra Neamț. Din păcate, s-au pierdut ore în șir, 12 la număr, fatale pentru ea. S-a stins, urmându-i pe Dumitru, Cristi, Marius și Ilie, membrii familiei Asociația „Delia Grădinaru”.


Ce putem învăța de la tinerii cu insuficiență renală?

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu scopul de a oferi un sprijin real, consistent şi consecvent copiilor şi tinerilor care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.

Astfel, ei se ocupă cu ocrotirea sănătății bolnavilor cronici prin preocuparea de medicamente, aparatură, mijloace de promovare etc. Se ocupă de implementarea unor programe de integrare socio-profesionale centrate pe problemele specifice copiilor și tinerilor care suferă de diferite afecțiuni cronice; organizarea de tabere de recreere și cu scop educativ, asigurarea de tratamente speciale, atât în țară, cât și în străinătate.


„Tinerii din familia Asociației «Delia Grădinaru» vă mulțumesc pentru bunătate și susținere. Lecția pe care o învăț zilnic de la acești tineri luptători este următoarea: Viața este scurtă, trebuie trăită intens. Ura consumă, iubirea îți oferă energie nelimitată. Vă îndemn să căutați apropierea de persoane generoase, empatice cu cei în suferință. Este întotdeauna mai ferice să dai decât să primești”, mărturisește Emanuel Ungureanu.

CITEȘTE ȘI:

Voci disperate. Descoperiți în fața coronavirusului, pacienții dependenți de hemodializă își strigă oful. După programul redus, sunt luați în râs de polițiști!

 

MIRACOL! O fetiță a primit o șansă la viață. Asociația „Delia Grădinaru” a ajutat-o să ajungă la Roma, pentru un transplant


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter