Actualitate

MIRACOL! O fetiță a primit o șansă la viață. Asociația „Delia Grădinaru” a ajutat-o să ajungă la Roma, pentru un transplant

O fetiță care a plecat mai mult moartă decât vie din spitalele din România și-a găsit salvarea tocmai în Italia, cu ajutorul Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”.

 O fetiță a primit o șansă la viață. O fetiță a primit o șansă la viață.

Maria are acum 7 ani și de la vârsta de 1 an și 6 luni este mai mereu prin spitale, din cauza unor probleme de sănătate.

În urmă cu un an de zile, Emanuel Ungureanu a aflat de povestea ei, iar prin intermediul Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”, a ajutat-o să ajungă la un spital din Roma, unde a primit o nouă șansă la viață.


A găsit salvarea în străinătate

Maria nu putea merge, inima îi era slăbită după ședințele infernale de dializă și multiplele infecții. Cu mari eforturi au reușit să găsim finanțare pentru un transplant salvator la Roma. Maria a plecat mai mult moartă decât vie din spitalele noastre.

CITEȘTE ȘI:


O fetiță bolnavă din Cluj își va găsi salvarea la Milano

„După chinuri cumplite, multă birocrație, Maria a plecat în Italia la Spitalul Jesu Bambino din Roma! Din păcate, în România, sistemul de transplant nu este suficient de bine organizat pentru a salva, la timp, copiii cu insuficiență renală cronică care au greutate mică, sub 25 de kg. Orgoliile mărunte îi împiedică pe unii medici chirurgi români din domeniul transplantului să colaboreze cu alți colegi din țară pentru a putea salva cât mai mulți copii ca Maria, în sistemul de transplant românesc. Când va veni ziua în care chirurgii care fac transplant renal la Institutul Fundeni din București vor colabora cu medicii chirurgi de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj-Napoca?”, a povestit Emanuel Ungureanu.

Maria a primit o nouă șansă la viață

În urmă cu câteva luni, Dana Cârjan, împreună cu fetița ei, Maria, se îmbarcau într-un avion care să le ducă spre Roma, unde fetița avea să își găsească salvarea. Acum, după tratament, Maria se simte mult mai bine, iar în curând urmează să i se facă un transplant.


„Cu un tratament eficient, dializă zilnică, alimentație corectă, dragoste și protecție, Maria este un cu totul alt copil. Aleargă, o banalitate pentru mulți copii, însă eu am cunoscut-o în Institutul Fundeni doar în brațele mamei ei minunate. Ieri noapte, târziu, mama Mariei, Dana Cirjan, mi-a scris plină de emoție că Maria a fost chemată la transplant în spitalul din Roma care a făcut minuni pentru acest copil încă din prima zi de spitalizare”, a mai spus Ungureanu.

Cum puteți ajuta?

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Gradinaru” este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu scopul de a oferi un sprijin real, consistent şi consecvent copiilor şi tinerilor care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal. Astfel, ei se ocupă cu ocrotirea sănătății bolnavilor cronici prin preocuparea de medicamente, aparatură, mijloace de promovare etc. Se ocupă de implementarea unor programe de integrare socio-profesionale centrate pe problemele specifice copiilor și tinerilor care suferă de diferite afecțiuni cronice; organizarea de tabere de recreere si cu scop educativ, asigurarea de tratamente speciale, atât în țară cât și în străinătate.


„Fiecare leu donat pentru acești copii înseamnă o șansă la viață și frânturi de bucurii ca taberele de recreere în locuri de vis, locuri unde unii își iau energie pentru lupta cu suferința și alții, nu puțini, își trăiesc ultimele bucurii pe pământ”, a adăugat Emanuel Unureanu.

Pe toți cei care pot și vor să sprijine Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru, pot dona în contul: RO45BTRL01301205F94787XX, la Banca Transilvania!


CITEȘTE ȘI:

Șase ONG-uri din Cluj care merită susținute! Clujenii pot să redirecționeze între 2% și 3,5% din impozitul pe venit

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter