Actualitate

Un pacient cu Covid-19 a fugit din spital! S-a ales cu dosar penal

Un pacient diagnosticat cu Covid-19 s-a ales cu dosar penal, după ce a fugit din Spitalul Județean Cluj, înainte să fie transferat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Un pacient cu Covid-19 a fugit din spital! S-a ales cu dosar penal Un pacient cu Covid-19 a fugit din spital! S-a ales cu dosar penal

 

 


Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, incidentul a avut loc joi. Polițiștii au fost sesizați de către personalul medical al Spitalului Județean cu privire la absența unui pacient diagnosticat cu SARS-COV-2. Acesta a plecat din incinta spitalului fără permisiunea cadrelor medicale.

 


Procurorii au transmis faptul că acesta a fugit înainte să fie transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, cu toate că era conștient că este purtător al virusului. Aceștia au deschis, astfel, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pacientul respectând măsurile cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infecțioase.

Pacientul se află în izolare 2 zile

„Se impune precizarea că la data de 20.08.2020, la ora 16:40, Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient și a decis ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de 2 zile, din data de 20.08.2020 până la data de 22.08.2020, inclusiv, în spațiul special desemnat, din unitatea sanitară Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.


 

CITEȘTE ȘI:



O tânără de 22 de ani a povestit chinul prin care a trecut după infecția cu noul coronavirus:„Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală”

 

FOTO. Cum a fost prins vietnamezul care și-a ucis un coleg în Apahida?

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter