Sănătate

O tânără de 22 de ani a povestit chinul prin care a trecut după infecția cu noul coronavirus:„Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală”

O fată de 22 de ani, din Tulcea, care a fost infectată de coronavirus și care s-a vindecat, a povestit experiența pe care a avut-o cu sistemul de sănătate din România. Aceasta a povestit sub protecția anonimatului.

Experiența fetei de 22 de ani care a fost infectată de covid- „Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală” Experiența fetei de 22 de ani care a fost infectată de covid- „Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală”

 

 


Tânăra povestește cum a fost trimisă acasă să se trateze singură cu paracetamol și vitamina C, după ce a fost depistată pozitiv cu COVID. Aceasta afirmă faptul că după trei zile au sunat-o cei de la Direcția de Sănătate Publică, să o intrebe dacă dorește să se interneze, potrivit hotnews.ro

 


„Totul a început într-o zi de duminică, pe 26 iulie. Mă simțeam mai slăbită decât de obicei și voiam să stau doar în pat. Deja totul era mai ciudat, era o stare pe care nu o simțisem niciodată. Mi-am zis că e doar o răceală, dar în contextul pandemiei, orice simptom de răceală ne duce cu gândul la COVID", a povestit tânăra.

Starea fetei s-a înrăutățit după două zile, aceasta prezentând simptome de febră, stare de vomă și dureri musculare.


„(...) lucrurile se înrăutățeau. Simțeam cum îmi crește temperatura, iar corpul îmi era din ce în ce mai slăbit, nu aveam forță nici să întind mâna să iau termometrul, care era la 30 de cm de mine. Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală, cum credeam inițial. Am stat în pat până dimineață, fiind incapabilă să mă mișc", relatează fata.

„De aici, totul a fost din ce în ce mai rău. Simțeam că plămânii nu mă mai ajută.”

După ce a realizat că se simte din ce în ce mai rău, tânăra a sunat la 112. Apoi și-a pregătit bagajul, pentru că știa că va fi internată.


„Imediat cum am avut putere mi-am făcut bagajul și m-am pregătit pentru ce știam deja că urmează. Îmi pusesem deja diagnosticul de COVID, mai ales că deja simțeam că gustul și mirosul se diminuaseră substanțial. De aici, totul a fost din ce în ce mai rău. Simțeam că plămânii nu mă mai ajută, iar fiecare inspirație se simțea ca ultima. A fost pentru prima dată când am crezut că o să mor", spune tânără.

Momentul în care a ajuns la spital, tânăra a făcut testul COVID și alte analize esențiale, iar pentru ca rezultatele nu au arătat complicații, fata a fost trimisă acasă pentru a se trata singura cu paracetamol și vitamina C.


„Pe drum am început să tușesc foarte tare, iar de fiecare dată simțeam că se rupe o bucată din plămâni", a mai adăugat fata.

După scurt timp, testul a ieșit pozitiv, moment în care cei de la DSP au contactat-o și i-au au întrebat-o dacă dorește să se interneze. Între timp, fata s-a simțit mai bine și a hotărât să nu se mai interneze, însă a trebuit să stea izolată.

„Data viitoare când simțiți că nu puteți să respirați prin mască să știți că este de un milion de ori mai rău când nu poți să respiri de la COVID"

Tânăra a încheiat povestea prin insinuând faptul că purtarea măștii nu ar trebuii considerată atât de tragic.

„Pentru toți care cred că e doar o răceală, da, așa începe. Dar e mai mult de atât, e o răceală care nu te lasă să respiri sau să te miști. Am simțit de atâtea ori că respir pentru ultima dată, și sunt tânără și sănătoasă, nici nu vreau să mă gândesc cum se simt cei care au și alte afecțiuni. Data viitoare când simțiți că nu puteți să respirați prin mască să știți că este de un milion de ori mai rău când nu poți să respiri de la COVID", și-a încheiat povestea tânăra.

 

CITEȘTE ȘI:

 

72 de bolnavi cu COVID-19, internați la Cluj. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi

 

 

O unitate cu 30 de locuri pentru pacienții COVID cu forme ușoare va funcționa la Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter