Actualitate

Gem de prune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

Rețetă gem de prune. Vara este sezonul gemurilor pentru gospodinele din întreaga țară, fiind pregătite borcane întregi de dulceață pentru familie. Cum prepari gemul de prune ușor și sănătos.

Gem de prune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață Gem de prune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

 

 


Prunele sunt extrem de căutate în această perioadă pentru gospodinele care fac rețetă de dulceață, dar și de către bărbații care vor să producă cantități importante de rachiu.

 


Dulceața sau gemul de prune sunt ideale pentru deserturi, fiind apreciate de copii.Se apropie sezonul rece, iar acum gospodinele încep să pregătească bunătățile de iarnă pentru cămară.

Ce ingredient avem nevoie pentruu gem de prune

- 2 kg prune


- 800 g zahăr

- zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)


Mod de preparare gem de prune

Pentru început se spală și se curăță prunele de sâmburi și codițe după care le vom lăsă 2-3 ore la frigider. Într-o cratiță vom pune ulterior prunele și le vom presăra deasupra cu zahăr împreună cu zahărul vanilat ori esența de vanilie.

Prunele se vor pune pentru început la fiert, la foc mare, după care le vom lăsa la foc potrivit.  În compoziția de prune vom amesteca cu o lingură de lemn astfel încât să nu se prindă de cratiță, cel mai important fiind fundul vasului.


Vom lăsa gemul la fiert pânp când se leagă. Testăm din când în când o linguriță de gem pe care o punem pe o farfurie. Dacă gemul se desface ușor în bucățele mici atunci nu este suficient de bine fiert și îl vom lăsa în continuare la foc.

În momentul în care gemul este fiert complet îl vom pune în borcane curate și sterilizate. Borcanele trebuie închise perfect și le vom lăsa timp de 5 minute cu capul în jos după care le vom lăsa la răcit pentru ca ulterior să fie așezate în cămară.

Rețeta de gem de prune este gata și poate fi depozitată în cămară pe toată perioada iernii. Gemul poate fi consumat în diferite ocazii și sub diferite forme. Unii aleg să îl consume pe pâine, în timp ce alții îl folosesc pentru înghețată, clătite sau diferite alte deserturi.

Un gem de prune în cămară este mereu bine venit, iar preparea lui nu este deloc complicată. Gospodinele aleg să realizeze astfel de rețete pe perioada verii pentru ca gemul rezistă excelent în timp.

CITEȘTE ȘI:

 

Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 

 

Adevărul nespus despre broccoli: când e toxic

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter