Actualitate

Ludovic Orban a anunțat că va crește numărul de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19! Cât de aglomerate sunt spitalele clujene

Ludovic Orban a anunțat că numărul de locuri la Terapie Intensivă va creștere în următoarea perioadă pentru bolnavii de Covid-19.

Ludovic Orban a anunțat că va crește numărul de paturi ATI Ludovic Orban a anunțat că va crește numărul de paturi ATI

 

 


Premierul Orban a vorbit despre situația paturilor locurilor pentru bolnavii de Covid-19 aflați în stare gravă. Orban a dat de înțeles că situația este sub control și sunt în continuare locuri la Terapie Intensivă pentru toți cei care au nevoie, dar cu toate astea numărul locurilor va crește.

 


„La Braşov, de exemplu, s-a făcut un spital modular similar proiectului de la ‘Elias’, lângă Spitalul Judeţean, care urmează să fie pus în funcţiune săptămâna asta sau săptămâna viitoare, care, de asemenea, va asigura un număr de cel puţin 14 locuri suplimentare de terapie intensivă. La Cluj s-a crescut capacitatea de tratare, la Iaşi suntem pregătiţi cu creşterea capacităţii de tratare în terapie intensivă. Gândiţi-vă că numărul de locuri în terapie intensivă existent astăzi este în jur de o mie. Va creşte în continuare acest număr de locuri din terapie intensivă. Nu a fost niciodată atinsă capacitatea: şi astăzi avem mai puţin de 500, 490 şi ceva de persoane, de români care sunt trataţi în secţiile de terapie intensivă, ceea ce înseamnă utilizarea la jumătate a capacităţii”, a spus el.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 733 de cazuri noi de COVID-19, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 70.461 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 38 de decese, totalul fiind 3.029. 497 de pacienţi sunt la ATI. Judeţele Bistriţa Năsăud, Caraş - Severin, Ialomiţa, Satu Mare, Sălaj şi Vrancea nu au înregistrat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus.


Situația la Cluj nu este una critică

În acest moment în spitalele clujene sunt internate 280 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 28 sunt pe secțiile de la ATI în stare gravă.

CITEȘTE ȘI:


 

 


13 măsuri pentru revenirea în siguranță a elevilor la școală

 

 

abonare newsletter