monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Au început lucările de extindere a rețelelor de apă și canalizare, în Gherla și în 10 localități din vecinătate

Consiliul Județean Cluj anunță începerea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Gherla și din sistemul Gherla rural.

Au început lucările de extindere a rețelelor de apă și canalizare, în Gherla și în 10 localități din vecinătate

 

 


Învestiția, în valoare totală de 42.843.272 lei fără TVA, vizează extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de circa 80 de km, cu 1.550 de branșamente, pe 31 de străzi. Totodată, aceasta presupune și extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 11,5 km, cu 845 de racorduri, pe 37 de străzi.

 


Lucrările de execuție se vor desfășura atât în municipiul Gherla, cât și pe teritoriul altor 10 localități aflate în vecinătate, respectiv: Hășdate și Silivaș – sate componente ale municipiului Gherla; satele Sânmărtin, Târgușor, Măhal și Diviciorii Mari din comuna Sânmărtin; satele Țaga și Năsal din comuna Țaga; reședința de comună Buza, precum și în satul Feldioara din comuna Cătina.

„E o nouă investiție care, cu ajutorul banilor europeni, va contribui semnificativ la creșterea calității vieții în această întreagă parte a județului. Lucrările vor începe efectiv din Țaga și vor continua etapizat și în celelalte localități, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, locuitorii acestora să beneficieze de o apă potabilă de cea mai bună calitate, cu toate beneficiile care decurg de aici”, a delcarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Reamintim faptul că investiția ce urmează a fi realizată în cadrul acestui contract de lucrări este finanțată din fonduri europene, din proiectul în valoare de 355,6 milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș S.A. de la Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării infrastructurii de apă şi apă uzată în județele Cluj și Sălaj.

 


CITEȘTE ȘI

Încep lucrările la canalizare și rețeaua de apă pentru locuitorii din Huedin și alte localități