Actualitate

Primarul Clujului anunță investiții în cartierul Iris, uitat ani buni de administrația locală

Primarul Emil Boc anunță mai multe investiții în cartierul Iris, după ce ani la rând, această zonă din oraș a fost lăsată de izbeliște de administrația locală.

Primarul Clujului anunță investiții în cartierul Iris, uitat ani buni de administrația locală Primarul Clujului anunță investiții în cartierul Iris, uitat ani buni de administrația locală

 

 


Amenajarea unui centru de cartier, introducerea autobuzelor dedicate pentru elevi și modificări în trafic sunt doar câteva dintre obiectivele enumerate de primarul Emil Boc pentru cartierul Iris.

 


Prezent într-o emisiune radio, primarul Clujului a fost întrebat de către moderator dacă s-ar putea realiza desființarea parcărilor de pe strada Oașului, dinspre Chinteni și crearea unei benzi sau bretele care să evite aglomerația la orele de vârf. Edilul a răspuns că primăria are deja în analiză această propunere, urmând ca decizia să fie luată de comisia de circulația a primăriei.

Totodată, primarul a anunțat că se dorește amenajarea unui centru de cartier și în acest cartier, pe modelul celui propus pentru Grigorescu, dar și introducerea unei linii dedicate transportului elevilor.


„Este în analiza comisiei de circulație de la noi, nu s-a luat o decizie încă. În acest moment, pe perioada pandemiei, nu se impune încă, pentru că traficul este la limite cât de cât suportabile în zonă. Avem în vedere această analiză, coroborată cu restructurarea zonei Iris, pentru că așa cum am spus, în fiecare cartier vom crea centre de cartier care să aducă și spații pietonale, și parkinguri, și parcuri și zone de agrement în care oamenii să se simtă la fel ca în centrul orașului. Iris va avea o asemenea zonă, va avea și autobuze școlare pentru elevi și de tot ce înseamnă calitatea vieții la Cluj, pentru că acum ne-am stabilit foarte clar strategia, că fiecare cartier este Cluj-Napoca, fiecare cartier trebuie să aibă acces la viață de calitate”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

Construcțiile fără drum de acces corespunzător nu vor fi autorizate

Totodată, edilul a declarat că nu va mai permite construirea de locuințe cu accesul de drumuri „de țară”, așa cum s-a întâmplat în unele zone din Iris, legea permițându-i să refuze autorizarea unei construcții fără drum de acces cu două benzi, suficient de lat pentru accesul mașinilor de gunoi sau ale pompierilor.


„Am început dezbaterile publice cu câteva cartiere, cu Mănășturul, cu Grigorescu, cu Mărăștiul. Vom continua cu fiecare cartier pentru a propune, după ce ne consultăm cu cetățeni, cu specialiști, cu cei care cunosc realitățile din oraș și din Europa, să propunem proiecte care să fie viabile și care să ducă la creșterea calității vieții, de la educație – școală, creșă, grădiniță în fiecare cartier, la asfaltarea străzilor care, dacă au mai rămas, să fie modernizate.

Orice dezvoltare imobiliară, am spus-o ca regulă fundamentală, nu se ajunge decât pe asfalt și nu pe drum de țară, ci pe străzi cu dublu sens, pe care mașina de gunoi sau de pompieri să nu poată intra. Mulți se supără pe mine că le spun, dar dacă vrem să fim altceva, vrem să trăim bine, trebuie să folosim aceste reguli, să le păzim. Avem lege care ne permite să nu dăm autorizație dacă nu au drum. Trebuie să respectăm aceste reguli și să fie un principiu valabil pentru toți”, a adăugat Boc.


 

CITEȘTE ȘI

Zăcământul de sare a crescut prețul lucrărilor la Podul Porțelanului cu 1,5 milioane de lei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter