monitorulcj.ro Menu
Actualitate

VIDEO. 17,9 kilometri din Autostrada Transilvania ar putea să fie inaugurați în curând între Cluj și Mureș

Autostrada Transilvania prinde contur și am putea avea noi kilometri de drum de mare viteză.

VIDEO. 17,9 kilometri din Autostrada Transilvania ar putea să fie inaugurați în curând între Cluj și Mureș

 

 


Asociația Pro Infrastructură a dezvăluit noi detalii despre ritmul în care se efectuează lucrările la Autostrada Transilvania. Din fericire pentru șoferi, constructorul Astaldi-Max Boegl s-a mișcat extrem de bine și se apropie de finalizare tronsonului de 17,9 km între Iernut și Chețani pe Autostrada Transilvania.

„Așa cum spuneam săptămânile trecute, Astaldi-Max Boegl se apropie cu pași rapizi de finalizarea tronsonului de 17,9 km al Autostrăzii A3 Transilvania între Iernut și Chețani. Se execută lucrări la giratoriile și devierea drumului național 14A din nodul rutier Iernut, rigole, taluze și alte detalii finale pe restul traseului. Stratul final de uzură este așternut în proporție de aproximativ 70%, iar parapetele în jurul valorii de 50%, urmând să fie executate marcajele rutiere.”, a fost mesajul transmis de Asociația Pro Infrastructură.


 

 

Noul tronson ar putea fi deschis în septembrie

Conform estimărilor actuale, tronsonul de 17,9 km de pe A3 ar putea să fie deschis undeva spre finalul lunii septembrie pentru circulația rutieră.


CITEȘTE ȘI:

 


Autostrada Transilvania, inutilă pentru clujeni cu acces exclusiv din Gilău? Boc: Sunt două soluții, prin Ciurila sau prin Tureni

 

 


“Autostrada Transilvania deserveşte într-un mod nefuncţional Cluj-Napoca”. Este adevărat? Boc în 2009: Inaugurarea autostrăzii va scoate traficul din oraş