Actualitate

Florești este cel mai educat „cartier” din România

Florești a fost desemnat cel mai educat „cartier” din țară de către Norbert Petrovici, în cadrul conferinței de presă UBB de miercuri.

Florești este cel mai educat cartier Florești este cel mai educat cartier

 

 


Acest titlu, oferit celei mai mari comune din țară, se datorează faptului că mai mult de o treime dintre locuitorii acesteia sunt încadrați ca profesioniști absolvenți de studii superioare.

În urma unor date de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Cluj, s-a constat că Florești, cu un procent de 39% angajați cu contracte de muncă pe posturi ce solicită studii superioare, depășește orașul universitar, Cluj-Napoca.


Studenții angajați pe perioada facultății nu se iau în calcul

Ponderea se referă strict la specialiștii angajați cu contracte de muncă în domeniul lor de expertiză, fără să se refere la studenții care muncesc pe perioada anilor de studii sau la absolvenții care lucrează pe posturi care nu necesită studii superioare.

Florești e ca o parte din Cluj-Napoca

Sociologul Norbert Petrovici a explicat că majoritatea angajaților din Florești lucrează în Cluj-Napoca și e vorba de o pondere de 89%.


„Floreștiul se comportă ca un cartier al orașului Cluj-Napoca. Înțeleg că e o unitate administrativ-teritorială distinctă, dar din punct de vedere al comportamentului celor care locuiesc acolo, e complet dependent de Cluj-Napoca”, a afirmat sociologul.

Citește și:


Sectorul IT este cel mai mare sector economic din Cluj

 

Economia este în curs de REVENIRE la Cluj-Napoca, potrivit unui studiu UBB

 


 

abonare newsletter