Actualitate

În sfârșit! Școala Iuliu Hațieganu se extinde. Investiția costă peste 7,2 milioane de lei

Școala „Iuliu Hațieganu”, una dintre cele mai bine cotate instituții de învățămât din cartierul Mănăștur se luptă de ani de zile pentru un spațiu mai mare.

În sfârșit! Școala Iuliu Hațieganu se extinde. Investiția costă peste 7,2 milioane de lei În sfârșit! Școala Iuliu Hațieganu se extinde. Investiția costă peste 7,2 milioane de lei

Astăzi, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru extinderea școalii gimnaziale Iuliu Hațieganu, de pe strada Grigore Alexandrescu. Proiectul prevede constuirea unui corp de clădire nou, lipit de cel existent, cu regim de înălțime P+2E+Eretras+Etehnic, care ar urma să găzduiască peste 400 de elevi. Extinderea va cuprinde spații de învățământ, spații administrative, spații sociale, spații multifuncționale.

Prin construirea noii clădire, municipalitatea urmărește redistribuirea unor funcțiuni în imobilul existent, termoizolarea și remodelarea plasticii fațadelor și echiparea clădirii cu facilități pentru persoane cu dizabilități. Suprafața construită va fi de 1.264,96 metri pătrați.


15 săli de clasă pentru aproximativ 450 de elevi

Soluția arhitecturală propune realizarea unui nou corp de clădire P+2E+Eretras+Etehnic, alipit celui existent denumit tronsonul T2, cu următoarele funcțiuni:

- 15 săli de clasă având capacitatea maximă de 448 elevi configurate astfel: 10 săli a câte 30 de elevi, 2 săli a câte 32 de elevi, 3 săli a câte 28 de elevi.


- Spații de birouri pentru cadre didactice având o suprafață însumată de 82,17 mp

- Un depozit dotat cu rafturi și frigidere corn și lapte deservit de un acces direct din exterior, conform legislației în vigoare;


- O bibliotecă dotată cu sală de lectură

- O sală multifuncională dotată cu gradene retractabile și spații de depozitare mobilier


- Arhivă dotată cu rafturi mobile

- Grupuri sanitare pe sexe pentru elevi


- Un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități

- Accesul persoanelor cu dizabilități la toate nivelurile clădirii se va realiza prin intermediul unui ascensor

Investiția este estimată la 7.228.980 lei, bani proveniți din fonduri bugetare. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 14.08.2020. Durata estimată de realizare a lucrărilor este de 18 luni.

Probleme cu spațiul la Școala Iuliu Hațieganu

Timp de câțiva ani, elevii Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu din cartierul Mănăștur au mers la școală pe schimburi pentru că sediul unității de învățământ era mult prea mic raportat la numărul de elevi.  Începând cu septembrie 2019, cele zece clase de elevi care mergeau la școală după-masa urmau să fie mutate în clădirea Colegiul „Edmond Nicolau” din același carier.

CITEȘTE ȘI

Primăria pune la bătaie peste 20 mil. lei pentru modernizarea unei școli din Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter