Actualitate

Clujul „Verde”. O nouă rundă de dezbateri privind strategia de dezvoltare a Clujului până în 2030

Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) continuă seria de consultări pentru stabilirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2030.

Astfel, marți, 14 iulie 2020, începând cu ora 17:00, va avea loc dezbaterea publică cu tema Clujul Verde. Aceasta va fi organizata online, prin intermediul platformei ZOOM și va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Pentru înscrierea la cuvânt, clujenii trebuie să adreseze o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a avea acces la link-ul de Zoom în ziua dezbaterii.


Primăria Municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj au început activitățile pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) - Cluj 2030, proces care va fi realizat cu expertiza Băncii Mondiale. În acest sens, în perioada următoare vor avea loc o serie de consultări și dezbateri publice pe teme sectoriale importante în realizarea SIDU.

Având în vedere recomandările legale cauzate de criza produsă de COVID 19, dezbaterile programate pe durata lunii iulie 2020 vor fi organizate cu ajutorul instrumentelor digitale.


Aceste dezbateri sunt parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Seria de dezbateri publice online despre viitorul orașului continuă pe tot parcursul lunii iulie. Tema primei dezbateri din cadrul seriei , organizată în 7 iulie 2020, a fost Regenerarea Urbană.


Proiectul are două componente:

- design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.


- utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând acest link.


CITEȘTE ȘI

Dezbateri online la Centrul de Inovare și Imaginație Civică despre proiectele de viitor ale Clujului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter