monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiștilor români ajunși la Creta

Primul caz de turist infectat cu coronavirus din Insula Creta a fost identificat sâmbătă, fiind necesar ajutorul poliţiei locale pentru identificarea pacientului.

Primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiștilor români ajunși la Creta

Identificarea primului caz depistat pozitiv la coronavirus din Creta are loc la câteva zile după ce aeroporturile regionale au fost redeschise. Este vorba despre o femeie din România aflată în vacanţă împreună cu soţul.

„Cu referire la situaţia unui turist român depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Insula Creta, MAE precizează că, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de autorităţile elene la solicitarea reprezentanţilor misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinaţia finală fiind Insula Creta. Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină”, precizează MAE.


Coform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs.

Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul.


Conform Protecţiei Civile, zilnic sunt făcute 825 de teste pasagerilor care ajung pe aeroportul  Nikos Kazantzakis din Heraklion.

CITEȘTE ȘI 


Pasagerii unui avion Cluj-Creta, testați de COVID-19, fără nicio explicație