Actualitate

Oradea poate fi ocolită pe noul drum expres. Centura Clujului mai așteaptă

De duminică, municipiul Oradea va avea un nou drumul expres, care poate fi folosit și ca centură ocolitoare.

De la Cluj la Satu Mare, în mai puțin timp. Oradea poate fi ocolită pe noul drum expres De la Cluj la Satu Mare, în mai puțin timp. Oradea poate fi ocolită pe noul drum expres

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anunțat că duminică se deschide circulaţia pe tronsonul de aproximativ trei kilometri care leagă Calea Bihorului de strada Suişului. Odată cu finalizarea noului tronson, se va putea folosi drumul expres ca o centură ocolitoare a Oradiei, care scurtează considerabil traseul dintre drumul spre Cluj (zona Podului Prezan) şi cel spre Satu Mare (zona Real Episcopia), uşurând în acelaşi timp accesul spre autostrada Transilvania.

„Începând de duminică, se va deschide circulaţiei rutiere tronsonul de aproximativ trei kilometri care prelungeşte drumul expres, legând Calea Bihorului de strada Suişului. Această porţiune a drumului expres ocolește cartierul Episcopia în zona de deal, ieşind în drumul naţional spre Satu Mare. Primele tronsoane ale drumului expres, cele paralele cu calea ferată, au fost terminate anii trecuți”, a anunțat primarul Ilie Bolojan.


Drumul expres are o lungime totală de peste 5 km, accesul fiind permis doar traficului uşor. Valoarea totală a investiţiei, inclusiv viaductul de 250 metri lungime şi înălţime de 10 metri, se ridică la peste 7 milioane de euro iar lucrările au fost finanțate din bugetul local.

Variantele de legătură a Centurii Metropolitană așteaptă aprobarea CNAIR

Primarul Clujului, Emil Boc a declarat că variantele de legătură la centura metropolitană așteaptă avizul Companiei Naționale de Admininstrare a Infractructurii Rutiere (CNAIR).


Traseul centurii a fost avizat de CNAIR anul trecut, urmând ca aceasta să ofere avizul și pentru variantele de legătură cu cartierele clujene.

„Colegii mei sunt la CNAIR să obțină avizul pentru variantele de legătură la centura metropolitană, variante de legătură la centură din Sopor, Frunzișului, Borhanci. Traseul a fost avizat anul trecut, acum trebuie avizate și variantele de legătură. S-a lucrat intens și se lucrează la acest proiect. De asemenea, merge foarte bine și proiectul pentru studiile de fezabilitate la metrou și tren metropolitan. Cu aceste proiecte de infrastructură mari zona noastră de dezvoltare va fi practic de la Huedin până la Dej și de la Cluj până la Turda. Centura ne va permite să venim de la Gilău pe malul Someșului, Florești, până la intrarea în Cluj, unde va fi un pasaj suprateran până la capătul liniei de tramvai, apoi mai departe prin Făget și vom putea ajunge practic la capătul orașului pe această centură”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune radio, în mai.


CITEȘTE ȘI 

Drum cu patru benzi între Oradea şi Autostrada Transilvania

Ultimele Stiri
abonare newsletter