Actualitate

Undă verde pentru extinderea clinicii Interservisan. Vecinii, nemulțumiți de noul proiect

Proiectul de hotărâre privind extinderea cu un corp nou a clinicii Interservisan din Gheorgheni a fost aprobat de consilierii locali în ședința de astăzi.

Proiectul dezbătut de consilieri prevede extinderea clinicii Interservisan cu un corp nou, în proximitatea clădirii existente de pe Bulevardul Nicolae Titulescu - Aleea Slănic, cu înălțimea de P+ 2E, pe o parcelă de teren de 500 mp. Proiectul a fost demarat de fostul director al clinicii, medicul Teofil Pop, cel care a decedat în luna aprilie a acestui an. Prin Planul Urbanistic Zonal aprobat astăzi se instituie subzona de instituții și servicii de interes public în zona ansamblului de locuințe și se reglementează legătura între subzona propusă și clădirea existentă.

„În vederea modernizării și dezvoltării centrului Interservisan, ca furnizor de servicii medicale, se propune o nouă extindere a acestuia spre sud, prin construirea unui corp nou. În zonă s-au dezvoltat diverse tipuri de servicii oferite locuitorilor zonei (medicale, sportive, de telecomunicații, înfrumusețare) și în mod special s-a conturat o incintă cu funcțiuni medicale de interes general, odată cu creșterea cererilor de servicii de tip medical. Centrul Medico-Chirurgical Interservisan funcționează din anul 1993, extinzându-se în anul 2004, domeniul medical fiind în contiună dezvoltare. Terenul studiat prin PUZ este zona Centruluii Medico-Chirurgical Interservisan, teritoriu delimitat la sud de bulevardul Nicolae Titulescu, la est de Aleea Slănic, la vest de strada Bistriței și la nord de aleea de legătură dintre strada Bistriței și strada Nicolae Pascaly”, se arată în proiectul de hotărâre.


Un candidat PLUS a cerut amânarea deciziei

În cadrul dezbaterii pe marginea proiectului aflat la punctul 17 de pe ordinea de zi Bufnea Bogdan, viitor candidat al partidului PLUS pe locurile de consilier local a propus amânarea votului și demararea unei noi runde de consultări cu locuitorii din zonă, pentru găsirea unei soluții optime, atât pentru investitor, cât și pentru cetățeni.

 „Folosindu-mă de prilejul acestui proiect, aș dori să vă aduc în atenție interesul de a deschide noi căi de comunicare cu cetățenii pentru creșterea calității vieții. Ne dorim respectarea Planului Urbanistic General, la care s-a ajuns în baza consultărilor publice și să evităm pe cât posibil PUZ-urile derogatorii dedicate pentru anumiți investitori, în special pentru proiectul la care facem referire. Vă solicităm o amânare a deciziei și programarea unor noi consultări cu asociațiile de proprietari din zonă, pentru a găsi o soluție benefică, atât pentru investitor, cât și pentru cetățeni”, a spus acesta.


Cererea sa a fost refuzată de viceprimarul Dan Tarcea, care a declarat că nu vede niciun motiv pentru care votul să fie amânat, întrucât proiectul a fost supus dezbaterii publice și are avizul comisiei de urbanism. Astfel, proiectul a fost supus la vot și aprobat în unanimitate de consilierii locali.

„Nu sunt motive să amânăm acest PUZ, a fost deja în dezbatere publică de mai bine de doi ani și jumătate, comisia de urbanism și-a dat acordul pentru acest punct și cred că acesta poate să fie votat. Ca atare supun la vot punctul numărul 17 de pe ordinea de zi”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.


Vecinii, nemulțumii de noul proiect

Asociațiile de proprietari din zona vizată de acest proiect s-au arătat nemulțumiți în cadrul dezbaterii publice care a avut loc în 2017, reclamând faptul că accesul spre blocul în care locuiesc se face și acum greu, fiind blocat de bariera aflată în fața clinicii Interservisan.

Proprietarii au reclamat în principal, faptul că accesul la blocurile de locuințe se face greoi, că bariera este pusă în față pentru a nu intra nicio mașină de-a locatarilor, iar locurile de parcare vor fi afectate de viitoarea construcție. De asemenea, ei au spus că prin construirea imobilului se va distruge spațiul verde din fața imobilulu, fiind limitat accesul pietonal.


Pop Teofil a răspuns atunci acestor nemulțumiri, arătând că această costrucție este esențială pentru bunul mers al laboratoarelor din Centrul Medico Chirugical și va fi amplasat pe spațiul proprietate personală. Medicul a arătat că spațiul verde situat în fața blocului a fost amenajat în întregime pe banii personali, că spațiul verde este întreținut în permanență de salariații și personalul clinicii, iar parcările sunt trasate anual de salariații clinicii. El a spus că bariera existentă la intrarea în curte este în permanență deschisă între 6:00 și 22:00, iar curățenia întregului spațiu din fața blocului este deservită de angajații clinicii de la pază.

Ungureanu: „Cartierul Gheorgheni are nevoie urgentă de un parking!”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a cerut consilierilor locali să nu aprobe construirea unui nou imobil în „acest haos”, arătând nevoia urgentă a locuitorilor de aici de un parking și de spații verzi.


„Sunt zone în Cluj fără parking, fără spații verzi bine gândite, zone unde domnesc gunoaiele. Cetățenii din zonă, pentru că aici este un bloc mare și zona de acces și locurile de parcare, această înghesuială afectează și comunitatea, de aceea este important să înțelegeți că, din perspectiva noastrp, consilierul local nu este o focă care ridică mâna la comanda primarului, indiferent care este acesta, ci este un cetățean care își știe drepturile și care luptă pentru alți cetățeni ca în comunitate, cel care are o investiție privată foarte bună înb zona de sănătate, trebuie să vorbească cu cetățenii din zonă și găsească o soluție ca puținele locuri de parcare care sunt aici să rămân intacte și ca zona să arate cât de cât decent”, a declarat Emanuel Ungureanu.

CITEȘTE ȘI

Clădire de birouri și bloc de locuințe în locul Dacia Service de pe Dorobanților. Ce dă investitorul la schimb orașului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter