Actualitate

Clădire de birouri și bloc de locuințe în locul Dacia Service de pe Dorobanților. Ce dă investitorul la schimb orașului

Un proiect de restructurare a incintei Dacia Service de pe strada Dorobanților și transformarea sa într-un ansamblu mixt de imobile cu birouri și locuințe a fost aprobat de locali în ședința de astăzi.

Clădire de birouri și bloc de locuințe în locul Dacia Service de pe Dorobanților. Ce dă investitorul la schimb orașului Clădire de birouri și bloc de locuințe în locul Dacia Service de pe Dorobanților. Ce dă investitorul la schimb orașului

Două imobile vor fi construite pe platforma Dacia Service, cuprinsă între străzile Dorobanților și Episcop Nicolae Ivan: unul de birouri, cu regim de înălțime 2S+P+7e+R și o clădire de locuințe 2S+4D+P+9E - cu toate că, în ședința comisiei de urbanism din 13 decembrie 2019, propunerea pentru cel de-al doilea imobil era de 2S+4D+P+8E (raportat la strada Episcop Nicolae Ivan). Proiectul este dezvoltat de omul de afaceri clujean Ovidiu Turcu, deținătorul service-ului Dacia de pe strada Dorobanților, prin firma SC Service Automobile 2 Cluj SA.

75 de locuri de parcare cu acces liber

Prin hotărârea Consiliului Local aprobată astăzi, investitorul este obligat să realizeze pe cheltuiala proprie calea de acces (trotuar, scări și iluminat public aferent) care va asigura legătura pietonală între ansamblul de pe strada Dorobanților și strada Episcop Nicolae Ivan în suprafață de 195 de metri. După recepția lucrărilor de construcție, dar înainte de eliberarea Certificatului de atestare a imobilelor din asamblu – calea de trecere va fi cedată cu titlul gratuit Consiliului Local Cluj-Napoca.


De asemenea, investitorul este obligat să asigure 75 de locuri de parcare cu acces public, în interiorul clădirilor, în acest fel se va asigura acoperirea nevoilor de parcare din zonă, în special pe timpul zilei pentru persoanele care vin la firmele și instituțiile din apropiere.

Proiectul de restructurare mai prevede că se va asigura accesul neîngrădit la promenadă și spațiile verzi din interiorul ansamblului. Potrivit indicatorilor de proiect, CUT e de 2,8 iar POT-ul, de 60%. Pe planșe apar și 20 de copăcei. Spațiile verzi apar în proporție de 20% din suprafața parcelei.Valoarea investiției este de 116.286.775 lei.


CITEȘTE ȘI

Proiectul blocului de cinci etaje de pe strada Traian merge înainte. Primăria dă undă verde!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter