Actualitate

Credincioșii, așteptați în biserici. Slujbele se vor putea ține în INTERIOR

Oficialii au luat decizia de a permite oficierea slujbelor și în interiorul bisericii.

Slujbele se vor putea ține în INTERIOR Slujbele se vor putea ține în INTERIOR

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern de astăzi că urmează să fie adoptată hotărârea privind prelungirea stării de alertă.

CITEȘTE ȘI:


Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de alertă”

Se propunea prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie”, a spus Orban.

Prelungirea stării de alertă însă vine de data aceasta cu modificări. Cu toate că evenimentele sunt interzise în continuare în spații închise, slujbele în interiorul bisericii vor fi o excepție.


CITEȘTE ȘI:

Curtea unei biserici din județul Cluj, desenată pentru ca oamenii să respecte distanțarea socială

În plus, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Bisericile nu au fost închise, cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul. Decizia este aceea de a permite oficierea slujbelor și în interior, fiind de dimensiuni variabile, va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a subliniat Orban.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre situația țării după 15 iunie: „Este nevoie să se prelungească starea de alertă”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter