Actualitate

Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de alertă”. Când se redeschid mall-urile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, având în vedere evoluația numărului de cazuri de coronavirus, consideră că starea de alertă trebuie prelungită.

Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de urgență” Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de urgență”

Șeful statului a făcut apel la responsabilitate din partea parlamentarilor, solicitându-le sprijinul pentru combaterea pandemiei.

„Se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine restricţii impuse, va fi un pic mai simplu dar nu se poate continua fără acest instrument. Vor fi măsuri de trebuie continuate aproape permanent, portul măştii, măsurile de igienă. Mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă: fiţi responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniţi Guvernul putem combate această pandemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Fără acestea măsuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra”, a declarat Klaus Iohannis.


Mall-urile, grădinițele și piscinele vor putea fi deschise după 15 iunie

Președintele a mai arătat că, după 15 iunie, vor fi luate noi măsuri de relxare a restricțiilor, printre care deschiderea mall-urilor, a grădinițelor și piscinelor exterioare. Mai mult, de la mijlocul lunii vor fi permise și evenimentele cu un număr mai mare de participanți, atât în spații închise cât și în aer liber.

„Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut, nici nu a scăzut semnificativ considerăm că este posibil să continuăm cu unele măsuri de relxare. După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu un număr mai mare de persoane, 20 în interior, 50 în exterior. Va fi posibilă redeschidere after-school-urilor, a grădiniţelor şi şcolilor private. De asemenea, şi redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare”, a mai spus Iohannis.


CITEȘTE ȘI

Niciun caz nou de coronavirus la Cluj. Creștere ușoară la nivel național

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter