Actualitate

Vești bune! Zborurile de pe Aeroportul Cluj spre Germania, Austria sau Belgia ar putea fi reluate de săptămâna viitoare

Zborurile de pe Aeroportul Cluj ar putea fi reluate de săptămâna viitoare spre țările cu risc epidemiologic scăzut, cum sunt Germania, Austria, Elveția și Belgia.

Vești bune! Zborurile de pe Aeroportul Cluj spre Germania, Austria sau Belgia ar putea fi reluate de săptămâna viitoare Vești bune! Zborurile de pe Aeroportul Cluj spre Germania, Austria sau Belgia ar putea fi reluate de săptămâna viitoare

Directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo a fost prezent astăzi, alături de ceilalți directori de aeroport din România, la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, privind reluarea zborurilor spre alte țări europene. În cadrul discuțiilor, directorii de aeroport au solicitat reînceperea de îndată a curselor internaționale spre țările care prezintă un risc epidemiologic redus.

„Am avut o întâlnire, toți directorii de aeroport, cu ministrul Transporturilor pentru a discuta problemele pe care le avem. Având în vedere că în foarte multe țări europene a scăzut riscul epidemiologic și că extinderea restricțiilor ar însemna discriminare față de restul mijloacelor de transport rutier și feroviar, unde deja s-a deschis traficul la 1 iunie și că Budpesta, Belgrad și Sofia au foarte multe zboruri internaționale, considerăm că suntem dezavantajați față de celelalte aeroporturi”, a declarat David Ciceo, pentru Monitorul de Cluj.


Aeroportul Cluj, pregătit să reia zborurile spre Germania, Austria sau Elveția

Directorul Aeroportului Cluj a spus că reluarea zborurilor către mai multe destinații europene ar putea fi realizată începând cu 17 iunie, în acest Asociația Aeroporturilor din România trimițând o solicitare premierului Ludovic Orban.

„Noi sperăm ca zborurile spre aceste țări să fie reluate din 17 iunie. Asociația Aeroporturilor din România a trimis astăzi o solicitare și domnului prim-ministru Ludovic Orban pentru reluarea curselor, în principiu în 17 iunie. Solicităm redeschiderea zborurilor spre Germania, Austria, Belgia, Elveția și cu alte țări unde sunt îndeplinite condițiile.


Ca urmare a analizei făcute de domnul ministru Lucian Bode, s-a constatat că toate aeroporturile și companiile aeriene îndeplinesc standardele, care sunt mult mai ridicate, comparativ cu transportul rutier sau feroviar. Din acest motiv, cu atât mai mult se justifică reluare zborurilor”, a adăugat Ciceo.

Traficul aerian „s-a prăbușit” în ultimele luni

David Ciceo a arătat că, de la intrarea în stare de urgență, traficul aerian a scăzut cu până la 95%, la fel și veniturile aeroporturilor din România, motiv pentru care statul lucrează la o schemă de ajutor pentru acest sector. La Cluj, 150 de angajați ai aeroportului se afșă în continuare în șomaj tehnic.


„Solicităm o întâlnire și cu ministrul Muncii, pentru a clarifica aspectele privind modul de aplicare a ordonanței de urgență ce privește șomajul și ajutorul de după șomajul tehnic. Dorim să se finalizeze o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturi și posibilitatea ca statul să garanteze împrumuturi și acordarea de ajutoare, având în vedere că traficul aerian în România a scăzut cu aproximativ 95%, la fel și veniturile pe care le avem. Avem o situație critică, având în vedere scăderea veniturilor, avem peste 150 de angajați în șomaj tehnic”, a afirmat directorul Aeroportului Cluj.

CITEȘTE ȘI


Se poate zbura în străinătate de pe Aeroportul din Cluj-Napoca. În ce ţări putem pleca

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter