Actualitate

O intersecție cu grad ridicat de risc va fi semaforizată. Oare va fluidiza traficul din zonă?

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, în ședința ordinară de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru semaforizarea intersecției străzilor Clinicilor și Iuliu Hațieganu.

o-intersectie-cu-grad-ridicat-de-risc-va-fi-semaforizata-oare-va-fluidiza-traficul-din-zona o-intersectie-cu-grad-ridicat-de-risc-va-fi-semaforizata-oare-va-fluidiza-traficul-din-zona

Cu aviz favorabil din partea Comisiilor, proiectul de Hotărâre a trecut în unanimitate, cu 25 de voturi „pentru”.

Astfel, municipalitatea urmează să aloce 241.517,99 lei + TVA (circa 50.000 euro) pentru intersecția semaforizată cu stâlpi cu console de susținere semafoare, stâlpi simpli, cămine de tragere, corpuri de semafor pentru vehicule și pietoni, dar și dispozitive acustice pentru nevăzători, instalație electrică și detectori de trafic.


Potrivit referatului de aprobare, durata de realizare a investiției este de 3 luni (o lună perioada de implementare, două luni perioada de execuție). Finanțarea este asigurată din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, respectiv alte surse constituite conform legii.

Intersecția Clinicilor – Iuliu Hațieganu, pericol pentru șoferi și pietoni

Momentan, trecerea de pietoni de pe strada Clinicilor din zona intersecției cu strada Iuliu Hațieganu este semnalizată doar prin indicatoare și marcaje rutiere. Administrația locală recunoaște că, ținând cont de traficul din zonă, această soluție nu oferă siguranță maximă pietonilor angajați în traversare și nici fluență traficului rutier.


„Prin promovarea proiectului de semaforizare a intersecției, se propune reducerea numărului de accidente, creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, creșterea standardului de viață și al confortului riveranilor, precum și asigurarea unui mod sigur de traversare a pietonilor”, se arată în referatul de aprobare a proiectului inițiat de primarul Emil Boc.

Prin urmare, se propune ca poziția trecerii de pietoni existente pe strada Clinicilor să fie relocată de cealaltă parte a intersecției, astfel încât prin semaforizarea ei să nu se blocheze ieșirea de pe strada Iuliu Hațieganu, dar și semaforizarea întregii intersecții.


CITEȘTE ȘI:

Semafor nou pe strada Aurel Vlaicu: „Excelent, abia aștept să stau la coadă acolo!”
 

Semafoare noi pe mai multe străzi din Cluj. VEZI LISTA
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter