Actualitate

Boc promite câte o stradă smart în fiecare cartier din Cluj: „Acum identificăm aceste zone”

Emil Boc le promite clujenilor că în fiecare cartier din oraș vor fi amenajate spații de agrement, centre de cartier și câte o stradă smart.

Boc promite câte o stradă smart în fiecare cartier din Cluj: „Acum identificăm în fiecare cartier aceste zone” Boc promite câte o stradă smart în fiecare cartier din Cluj: „Acum identificăm în fiecare cartier aceste zone”

Primarul Emil Boc a afirmat că în momentul de față se lucrează la identificarea de zone pentru amenajarea acestor obiective în fiecare cartier din Cluj-Napoca, după modelul Între Lacuri.

„Fiecare cartier, după modelul Între Lacuri, va avea un spațiu de agrement gen parc, în Mănăștur facem parcul La Terenuri, facem parcul Primăverii, plus amenajarea centrului de cartier, cu o zonă pietonală, stradă smart gen strada Molnar Piuariu pe care am făcut-o în Mărăști. Acum, în fiecare cartier identificăm aceste zone, ne consultăm cu specialiștii cum trebuie să arate și vor fi modernizate toate cartierele orașului, să aibă aceste lucruri elementare, centre de cartier modernizate și străzi smart, parcuri și locuri de joacă moderne”, a declarat Emil Boc la un post local de radio.


„Este mai mare dragul să fii primar la Cluj!”

Mulțumit de atitudinea cetățenilor pe timpul stării de alertă, Emil Boc a dezvăluit că pregătește o surpriză în fiecare centru de cartier. Edilul i-a invitat pe clujeni să viziteze Parcul „Între Lacuri”, recent recepționat, dar și prima stradă „smart” din România, strada Molnar Piuariu. Asemenea obiective vor fi realizate și în alte zone, Grigorescu, Mănăștur sau Zorilor, ca toți cetățenii să aibă „o oază de modernizare”, promite Boc.

Emil Boc a precizat însă că va ieși public cu aceste investiții doar atunci când totul va fi pregătit. Din Iris până în Mănăștur, din Grigorescu până în Zorilor, toți clujenii vor avea zone modernizate, promite edilul, care a mărturisit ce se va întâmpla cu străzile mai puțin circulate din cartiere: ele se vor mulțumi cu „ABC-ul urbanizării”, adică asfalt, bec și canalizare, condiții decente.


Prima stradă smart, inaugurată în prima zi de relaxare

Strada Molnar Piuariu, din cartierul Mărăști, inaugurată în 15 mai, are toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unei străzi smart - iluminat public cu tehnologie LED și sistem de telegestiune, stâlpi de iluminat cu wifi integrat, bănci cu încărcare USB, sisteme automate de irigații pentru arbori prevăzut cu senzori de umiditate, precum și două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

De asemenea, strada a fost reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal - extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi.


Proiectul a fost finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI


Desființarea garajelor, întreruptă de coronavirus. Când vor fi reluate demolările în cartierul Între lacuri

 

abonare newsletter