Monitorul Cartierelor

„Este mai mare dragul să fii primar la Cluj!” Pentru că au fost cuminți, Emil Boc le promite clujenilor o surpriză plăcută în toate cartierele

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se declară extrem de satisfăcut de modul în care clujenii au ales să respecte recomandările autorităților în timpul stării de alertă.

este-mai-mare-dragul-sa-fii-primar-la-cluj-pentru-ca-au-fost-cuminti-emil-boc-le-promite-clujenilor-o-surpriza-placuta-in-toate-cartierele, sursă foto: Facebook Emil Boc este-mai-mare-dragul-sa-fii-primar-la-cluj-pentru-ca-au-fost-cuminti-emil-boc-le-promite-clujenilor-o-surpriza-placuta-in-toate-cartierele, sursă foto: Facebook Emil Boc

Clujenii s-au adaptat rapid și din mers la noile restricții privind utilizarea mijloacelor de transport în comun. Deși există voci care spun că autobuzele se aglomerează, clujenii, de voie, de nevoie, poartă mască de protecție, respectând pe cât se poate indicațiile în contextul stopării răspândirii infecției cu COVID-19.

„Miercuri, între orele 07:00 – 09:45, au călătorit 9.708 cetățeni. Câți dintre ei credeți că nu au avut mască în transportul în comun? Doar 16 persoane! Asta este un indicator că la Cluj este mai mare dragul să fii primar, când ai oameni responsabili, care înțeleg că nu trebuie să stai cu polițistul în spatele fiecărui om ca să impui niște reguli de bun simț”, a declarat edilul joi, într-o emisiune radio.


„Partea plină a paharului este că, de foarte multe ori, cetățenii din autobuz, care aveau mască, au luat atitudine, rugându-i discret, mai puțin discret, mai voalat, mai nevoalat, pe cei care nu aveau mască, să poarte mască. Asta este simțul unei colectivități civilizate, responsabile, care arată că la Cluj se poate trăi altfel”, a mai spus primarul.

Primarul Emil Boc promite modernizare în toate cartierele din Cluj-Napoca

Mulțumit de atitudinea cetățenilor, Emil Boc a dezvăluit că pregătește o surpriză în fiecare centru de cartier. Edilul i-a invitat pe clujeni să viziteze Parcul „Între Lacuri”, recent recepționat, dar și prima stradă „smart” din România, strada Molnar Piuariu. Asemenea obiective vor fi realizate și în alte zone, Grigorescu, Mănăștur sau Zorilor, ca toți cetățenii să aibă „o oază de modernizare”, promite Boc.


„În toate cartierele vom ajunge, așa cum am fost acum în Mărăști, pe strada Molnar Piuariu. Toate centrele de cartier ale Clujului vor avea modernizări de tipul Molnar Piuariu. Luăm zonele cele mai intense și bine văzute de către cetățeni. După consultare publică, vom moderniza toate centrele de cartier, exact cum s-a întâmplat pe Molnar Piuariu. Smart, cu toate facilitățile tehnologiei moderne!”, a dat asigurări primarul.

Emil Boc a precizat însă că va ieși public cu aceste investiții doar atunci când totul va fi pregătit. Din Iris până în Mănăștur, din Grigorescu până în Zorilor, toți clujenii vor avea zone modernizate, promite edilul, care a mărturisit ce se va întâmpla cu străzile mai puțin circulate din cartiere: ele se vor mulțumi cu „ABC-ul urbanizării”, adică asfalt, bec și canalizare, condiții decente.


Clujenii vor juca fotbal în Baza Sportivă „La Terenuri” în septembrie 2020

Edilul a avut un mesaj și pentru clujenii din Mănăștur, nemulțumiți de valoarea exproprierilor din zona „La Terenuri”. „Să nu creadă cetățenii că dă Boc din banii lui de acasă despăgubire pentru teren!”, a spus primarul, explicând că au fost urmate proceduri legale – „dăm ce permite legea”.

Cu toate acestea, proiectul Bazei Sportive „La Terenuri” merge înainte, iar cetățenii sunt îndreptățiți să accepte despăgubirile sau să ceară mai mult. Un lucru este cert, afirmă Boc, în septembrie 2020 vom merge să jucăm fotbal în noua Bază Sportivă.


CITEȘTE ȘI:

Mesajul primarului Emil Boc pentru cetățeni la sfârșitul stării de urgență: „Știu ei bine ce este de făcut în continuare!”

 


Continuă investițiile în Bună Ziua. Primăria promite clujenilor un nou spațiu de agrement!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter