monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Lucrările la strada Tipografiei, la A ȘASEA STRIGARE! Nimeni nu vrea să modernizeze tronsonul 2

După cinci încercări eșuate, Primăria Cluj-napoca a relansat licitația pentru modernizarea celui de-al doilea tronson al străzii Tipografiei.

Lucrările la strada Tipografiei, la A ȘASEA STRIGARE! Nimeni nu vrea să modernizeze tronsonul 2

Valoarea contractului a fost crescută din nou, ajungând de la 1,6 milioane de lei la 1,8 milioane, bani proveniți din fonduri europene. Licitația a fost lansată până acum de cinci ori la valori mai mici, însă nicio firmă nu s-a prezentat.

Ofertele pot fi depuse până la data de 30 iunie, criteriul de atribuire a contractului fiind prețul cel mai mic. Durata de realizare a investiției este de 5 luni, fiind vorba despre un tronson de 150 de metri.


Contractul a fost scos la licitație pentru prima oară în urmă cu un an, valoarea investiției fiind de 965.689 lei și crescând ulterior la 1,2 milioane de lei. În luna februarie, consilierii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea străzii, iar noua sumă pusă la bătaie pentru lucrări este de 1.618.733 lei. La cea de-a șasea licitație, valoarea lucrărilor a ajuns la 1.820.933 lei.

 „Amenajarea tronsonului străzii Tipografiei va fi făcută utilizând pavaje din pavele de granit și dale din piată de 10 cm. Dotările prevăzute pe spațiul tronsonului de stradă amenajate sunt: suporți pentru biciclete, arbori cu grilaje de protecție și loc de șezut din lemn. Fiecărui arbore îi corespunde un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție pentru iluminatul ambiental al vegetației înalte”, arată municipalitatea.


Trotuarele vor fi redate pietonilor

În prezent, strada Tipografiei este dominată de circulația auto din zonă, fiind folosită ca zonă de parcare pe toată latura ei sudică și cu un fir de circulație auto cu sensul de mers de la vest la est. Trotuarul are o zonă de gâtuire în dreptul Turnului Pompierilor, zonă ce nu poate fi utilizată funcțional de pietoni.

"Se dorește ca prin amenajarea tronsonului străzii Tipografiei, creșterea siguranței cetățenilor și a conducătorilor auto prin asigurarea condițiilor optime de siguranță și confort pentru circulația auto și pietonală, drumurile astfel asfaltate vor fi încadrate cu borduri și prevăzute cu rigole carosabile de acostament, drumul va fi marcat cu semne de circulație și va fi prevăzut cu trotuare pentru pietoni. Amenajarea tronsonului străzii Tipografiei se va face utilizând pavaje din pavele granit și dale de piatră granit. Dotările prevăzute pe spațiul tronsonului de stradă amenajat sunt: suporți pentru biciclete, arbori cu grilaje de protecție și loc de stat jos din lemn. La fiecare arbore îi corespunde un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție pentru iluminatul ambiental al vegetației înalte", arată Primăria.


CITEȘTE ȘI 

O stradă din Cluj-Napoca se va închide temporar pentru lucrări de modernizare

 


Bicicliștii se înghesuie pe pista îngustă de pe Regele Ferdinand: „Nu asta e vestea proastă”