Actualitate

O stradă din Cluj-Napoca se va închide temporar pentru lucrări de modernizare

Primăria Cluj a anunțat că va închide strada Tipografiei pentru lucrări de modernizare.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță începerea lucrărilor de modernizare pe strada Tipografiei -  tronson 1 (între strada Regele Ferdinand și strada David Ferenc), în cadrul proiectului „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană-Modernizarea străzilor R. Ferdinand, E. Zola, S. Pușcariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului C.E.C. din Municipiul Cluj-Napoca”, proiect cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.1,  reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Astfel, în prima etapă, începând de luni, 24.02.2020, circulația auto va fi complet închisă pe strada Tipografiei, sectorul cuprins între strada Regele Ferdinand și strada Cotită, asigurându-se doar culoare pentru pietoni.


Circulația autovehiculelor și a riveranilor de pe strada Cotită va fi posibilă prin schimbarea provizorie a sensului de circulație pe tronsonul de pe strada Tipografiei cuprins între strada Cotită și str. David Ferenc, cu acces dinspre Piața Mihai Viteazul și strada David Ferenc.

În etapa a doua, după finalizarea lucrărilor de modernizare a carosabilului de pe strada Tipografiei-tronson 1, sectorul cuprins între strada Regele Ferdinand și strada Cotită, se va închide circulației autovehiculelor sectorul cuprins între strada Cotită și str. David Ferenc, iar circulația auto înspre strada Cotită se va desfășura cu asigurarea accesului dinspre strada Regele Ferdinand.


Măsurile de mai sus vor fi implementate începând de luni, 24.02.2020 și vor avea efect până la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare a carosabilului de pe strada Tipografiei-tronson 1, circulația desfășurându-se în condiții de șantier. Lucrările sunt executate de către SC Diferit SRL. Conform contractului semnat cu constructorul, durata de execuție a lucrărilor este de 11 luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter